recept voor snelle appelcider

recept voor snelle appelcider

De Meisjes hebben een appeltjes week. Ze hebben dan wel geen appeltjes-wangen maar zijn er wel dol op. En er is zoveel wat je met appeltjes kunt doen. Je denkt natuurlijk al snel aan de voor de hand liggende dingen zoals appeltaart, appelbollen, appelflappen, appel crumble, appelbeignets en ga zo maar door. Of de minder zoete variaties: zuurkool met appel, salade met appel, rode kool met appel of appelchutney en appelmoes. Als je een appelfiguur hebt kun je je ook richten op het appeldieet. Dat is, denkt het keukenMeisje, vooral een kwestie van veel appels eten, en niets anders. Het Meisje zelf zou na het eten van een paar appels hard toe zijn aan een ander hapje, dus voor haar is het gewoon een ondenkbaar dieet. Bovendien heb je na het eten van een appel nog steeds geen gevulde maag en moet je heel veel water drinken. En nog meer appels eten. En het Meisje weet: teveel van iets is nooit goed! Teveel appels, teveel water, teveel honger. Maar wat ga je dan wel doen met je appels? Juist, je maakt er een drankje van. Drankjes zijn altijd goed én de Meisjes weten er veel van. Dus vraag om een appeltjes -recept en je krijgt het recept voor snelle appelcider. Leuk voor de naderende feestdagen of voor een willekeurige appel-erende dag. De Meisje vieren mee. Zo komen ze dan toch weer aan die appeltjes-wangen.

 

Dit heb je nodig voor de cider:

een petfles van 1,5 liter – 1 liter verse appelsap (niet van concentraat) – half zakje gist , ongeveer 3,5 gram – 100 gram suiker

Giet de verse appelsap in de plastic fles. Los de gist op in een paar theelepels warm water en roer hier de suiker doorheen. Voeg dit mengsel toe aan het appelsap. Hou genoeg ruimte in de plastic fles over, ongeveer 1/4. Door de gist ontstaat er namelijk druk in de fles en die druk moet wel de ruimte krijgen, anders explodeert de fles. Maak drankjes met gist dus ook nooit in een glazen fles. Als de druk te hoog wordt kan de fles uit elkaar spatten en het glas overal heen vliegen. Dat wil je dus niet. Goed, laat de fles met appelsap en het gistmengsel ongeveer 2 weken staan. Hierna is het borrelen (gisten) opgehouden en kun je de cider overschenken in een mooie glazen fles. De cider kan nu al gedronken worden en heeft een alcoholpercentage van rond de 5%. Cheers!

pinterest

5 Reacties

 1. Pingback: cider glühwein - de Meisjes van de Moestuin

 2. Henriette Muskens

  Beste meisjes van de moestuin,

  Ik wil dit recept gaan proberen.
  Wat voor en soort gist gebruiken jullie hiervoor? Is dat bakkersgist?

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   ja, gewone gist, niets bijzonders.

   liefs,
   de Meisjes

   Reageren
 3. Isabelle

  Ik wil dit recept proberen . Is dit verse gist ?

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   nee hoor, gewoon gedroogde!

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *