yoghurtijs met vlierbloesemsiroop

yoghurtijs met vlierbloesemsiroop

Het KeukenMeisje heeft af en toe een eetclub. In wisselende samenstellingen en met wisselend succes, maar over het algemeen zeer geslaagde avonden. Avonden gevuld met een lange tafel vol met lachende mensen en klinkende glazen. De wijn is altijd goed en dat zijn de gerechten ook meestal. De Man van de Keuken leeft zich op dat soort avonden uit met grote lamsbraadstukken, bijzondere visgerechten en andere overdadige schotels. Hij stiefelt naar een markt, koopt daar de meest geweldige producten en bij terugkomst in de Keuken tovert hij het vertrek om tot een grote ontploffing ( Iets waar de Man overigens zelf heel anders over denkt en ook totaal geen last van heeft. Maar dit is het blog van het KeukenMeisje dus ook haar versie van het verhaal). Die enorme chaos belemmert hem overigens in het geheel in niet in zijn kookkunsten. Nee, want terwijl hij kookt en creĆ«ert, proeft en excelleert, is het KeukenMeisje verworden tot SchoonmaakMeisje. Ze reddert er wat op los en hoopt en bidt dat de gasten niet te vroeg zijn zodat het vertrek weer min of meer in z’n oorspronkelijke staat terug getoverd kan worden voordat ze arriveren. Na deze kleine situatieschets zul je begrijpen dat het KeukenMeisje en de Man van de Keuken absoluut niet samen aan hun eigen gerechten kunnen werken. Mede daarom is het KeukenMeisje een ster in het van te voren bereiden van haar bijdrage. Dus of ze staat de dag ervoor te kokkerellen of eigent zich de keuken toe op het moment dat de Man naar de markt is. En dat werkt voor beiden prima. Uit zo’n situatie is dit frisse nagerecht ontstaan: yoghurtijs met vlierbloesemsiroop. In een handomdraai gemaakt, dus ook als je keuken wat langer dan verwacht buiten gebruik is.

Dit heb je nodig voor 1 liter ijs:

ijsmachine – 700 ml griekse/ turkse yoghurt – 200 ml slagroom, niet geklopt – 10 eetlepels vlierbloesemsiroop – 4 theelepels vanillesuiker – 3 eetlepels suiker

Klop alle ingrediƫnten door elkaar en giet daarna over in de ijsmachine. Wacht tot de machine klaar is met draaien, ongeveer 20 minuten en schep de massa daarna over in een bakje wat in de vriezer kan. Laat nog even verder bevriezen.

Serveer het ijs met vers fruit en schenk er nog een scheutje vlierbloesemsiroop overheen.

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *