kerstkoekjes met rozemarijn en parmezaan

kerstkoekjes met rozemarijn en parmezaan

Het keukenMeisje heeft helemaal niet naar het tuinMeisje geluisterd. Het tuinMeisje was lief en deelde haar kennis, maar het keukenMeisje was lui en gemakzuchtig. Dus heeft ze niet de tips uit haar blog over kruiden opruimen voor de winter gevolgd. Nu was de basilicum voor die tijd al ter ziele, en aan die kruiperige lavas (alias de maggiplant) heeft ze een bloedhekel dus die staat niet in haar tuintje. Zelfs niet in een pot. Maar ze heeft wel salie, en daar is ze dol op. Nu zag het keukenMeisje dat haar salie niet echt geniet van het kouder wordende weer. Dus heeft ze uiteindelijk het blog er eens goed op nagelezen maar er staat geen beschrijving waardoor het keukenMeisje denk: Aha, dus dát heb ik verkeerd gedaan. Gelukkig, het ligt niet aan haar maar aan die stomme plant. Dan gaat ze nu eens al haar aandacht richten op de rozemarijn. Dat is nog eens een toppertje. Dáár heb je wat aan! Het Meisje knipt in overvloed van de rozemarijn en daar lijkt de plant bij te floreren. Nou, het keukenMeisje ook! Om jullie ook te betrekken in dit saamhorigheidsgevoel heeft het Meisje een super makkelijk recept voor bij de borrel: kerstkoekjes met rozemarijn en parmezaan. In een handomdraai gemaakt en met een ereplek voor die mooie rozemarijn!

Dit heb je nodig voor ongeveer 25 koekjes ( 1 bakblik)

125 gram koude boter in blokjes – 75 gram geraspte parmezaan – 125 gram bloem – 2 eetlepels fijngehakte rozemarijn

Verwarm de oven voor op 160 graden. Neem een paar takjes, een stuk of 5, rozemarijn en haal de blaadjes ervan af. Hak deze met een scherp mes klein. Omdat je verse rozemarijn gebruikt en de blaadjes nog veerkrachtig zijn gaat dit niet goed in de keukenmachine, dit is dus een ouderwets stukje handwerk. Dan doe je de rozemarijn, de boter, bloem en parmezaan in de keukenmachine en laat draaien tot het een bal deeg is geworden. strooi wat bloem op je aanrechtblad en rol het deeg uit tot de dikte die je wilt dat je koekjes hebben. Steek er leuke vormpjes uit en leg op een met bakpapier bekleed bakblik. Zet in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 20-30 minuten, afhankelijk van de dikte. Laat de koekjes even afkoelen op een rooster voordat je ze eet.

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *