verse kruiden bewaren voor de winter

verse kruiden bewaren voor de winter

Aan alle mooie dingen komt een einde. Nou ja, niet aan alle mooie dingen natuurlijk. Sommige mooie dingen gaan gewoon vrolijk voort en verder gelukkig. Maar andere dingen, ja, die zijn eindig. Zo heeft het Meisje, naast dit blog, een baan waar ze daadwerkelijk geld mee verdient. Binnenkort verdiende.  Want haar werkgever stopt ermee, houdt ’t voor gezien. Aan alle mooie dingen komt een einde. Een einde aan het speuren langs de schappen op zoek naar lekkernijen. Een einde aan haar winkelmandje vullen met mooie wijnen uit de aanbieding. Een einde van het krijgen van super verse tortilla’s gemaakt door haar collega. Een einde aan een geweldig leuke baan met super fijne collega’s. Een einde aan een mooie tijd.

Gelijk met dit professionele einde viel het einde van de zomer. Geen mooie nazomer, waarop het Meisje hoopte, maar een nat najaar. Nat en weinig zon. En koud, brr. Het einde van de zomer en op naar de herfst. In de tuin was die ommekeer ook goed merkbaar. Ze zag de basilicum langzaam verwelken. Haar oregano werd ook wat minder fleurig. Daarom besloot ze in te grijpen. Wilde ze ook in de komende maanden lekker eten, dan moest ze nu hoognodig wat verse kruiden bewaren voor de winter. Ze plukte haar kruiden om te gebruiken in haar keuken. Een herinnering aan die mooie zomermaanden, als een glimlach op haar bord. Zo zal ze ook met veel plezier terugdenken aan die mooie tijd bij haar werkgever. En is het niet zo dat elk einde ruimte geeft voor iets nieuws? Het Meisje hoopt op iets moois.

verse kruiden bewaren voor de winter

verse kruiden bewaren voor de winter

verse kruiden bewaren voor de winter

Dat kan op verschillende manieren. Je kunt ze drogen, op papier, in een droogoven (die het Meisje niet heeft), gewoon in je gas- of elektrische oven op de laagste stand met de deur op een kier of in de magnetron. De methode van het tuinMeisje. Maar het keukenMeisje kent zichzelf: die zit aan het einde van de rit opgescheept met een bakplaat vol verbrande kruiden. Het simpelste is om je verse kruiden in te vriezen. Hoe? Gewoon wassen, drogen en fijnhakken. In elke samenstelling die je lekker vindt. Of hak een beetje knoflook fijn, meng met de kruiden en wat goede olijfolie. Schep in ijsblokjes-vormpjes en je hebt de perfecte basis voor lekkere sauzen.

Sommige kruiden kun je laten staan, lees daar meer over in ons winterkruiden blog!

winterkruiden

winterkruiden

pinterest

3 Reacties

 1. Dewi

  Heel veel succes met vinden van een nieuwe baan… !! Ook spannend om aan iets nieuws beginnen..

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   Dank je Dewi! OP naar nieuwe avonturen!

   Reageren
 2. Pingback: schuimomelet met tuinkruiden en parmezaan - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *