schuimomelet met tuinkruiden en parmezaan

schuimomelet met tuinkruiden en parmezaan

Hoezee! Hoezee! Hoezee! Lang leve de koning. Kom maar door met die oranje recepten. Het Meisje schrijft per slot van rekening over eten. Wil ze er een beetje bij horen, meedoen met de grote der aarde onder de foodies, dan zal ze met een oranje recept moeten komen. Oranje soep, oranje taart, oranje friet. Maar het Meisje is deze dagen een beetje dwars. Ze heeft geen zin in oranje. Ze doet t niet. Geen zin, bekijk t maar. F*ck it.

Daar schijnt overigens een hele filosofie achter te zitten. De F*ck it methode. Te moe voor een feestje? Ga niet! Verwachten je ouders dat je terugbelt maar heb je geen zin? Wil je een raar dansje maken maar ben je bang dat anderen dat gek vinden? Allemaal f*ck it. Werkt heel bevrijdend. Alleen doen waar je zin in hebt. En het levert een boel tijd op.

Toch heeft deze simpele methode ook een uitgebreide filosofische basis. Want er zijn zaken groter dan jezelf die je niet zomaar kunt ‘dissen’. Milieu, menslievendheid, zomaar wat grote zaken. Leer dus de hoofd- van de bijzaken te scheiden in het leven en je hebt tijd over. Klinkt simpel genoeg.

Maar niks is kennelijk zo simpel als het lijkt. Zeg je F*uck it, krijg je eer een filosofie bij! Nou deze schuimomelet met tuinkruiden en Parmezaan is zo simpel als het lijkt. Minuutje in de pan, minuutje onder de gril en hap, slik, weg! Hoezee! Heeft het Meisje misschien toch weer tijd over om haar ouders te bellen.

Schuimomelet met tuinkruiden en Parmezaan

2 eieren – eetlepel gehakte bieslook – eetlepel gehakte lente ui – theelepel rozemarijn of andere tuinkruiden – 50 gram Parmezaan – klontje boter – peper en zout

Splits de eieren. Doe de dooiers in een kleine kom. De eiwitten doe je in een vetvrije grote kom. Zorg dat er geen eigeel bij het wit komt. Klop de dooiers met wat zout en peper los met een vork. Roer er met een lepel de helft van de Parmezaan, kruiden en lente ui doorheen. Hou een klein beetje achter voor de garnering. Klop dan de eiwitten wit en stijf. Zet de koekenpan op het vuur en laat even warm worden. Zet ook alvast de gril in je oven aan. Meng ondertussen het eigeel-mengsel met de eiwitten. Hou het luchtig! Doe een klontje boter in de pan. Wanneer deze begint te bruisen doe je het omeletmengsel in de pan. Verdeel gelijkmatig. Bak je omelet precies één minuut! Bestrooi met de rest van de kaas en zet de pan onder de grill voor een minuut of 2, of tot de kaas gesmolten is. Vouw de omelet dubbel en schep op je bord. Bestrooi met het achtergehouden groen en eet smakelijk!

Wat doe je als je tuinkruiden over hebt? Kijk eens naar dit blog over kruiden

verse kruiden bewaren voor de winter

verse kruiden bewaren 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *