3 recepten voor raw lemonades

3 recepten voor raw lemonades

Een Nederlandse zomer noemen ze het. Tot nu valt het inderdaad een beetje tegen. Het Meisje heeft nog geen enkele keer vrij genomen om een dagje aan zee te relaxen. Ze weet dat er wel een paar tropische dagen zijn geweest maar uiteraard net wanneer ze zich als kantoorMeisje onmisbaar waande.

En toch, toch is de zomer misschien minder slecht dan ze in eerste instantie dacht. Eenmaal buiten, buitenshuis, buiten kantoor, lijkt de zomer beter voelbaar. De zon schijnt uitbundiger, buienrader heeft het toch ook behoorlijk vaak mis en is het jullie ook opgevallen dat de Lindebomen heerlijk ruiken?

Het is dus echt geen overbodige luxe om een frisse, fruitige en zomerse dorstlesser te maken. Het Meisje bedacht daarom 3 recepten voor raw lemonades: 3 verschillende limonades van vers fruit. Perfect voor één glas limonade maar genoeg om je zomer tropisch te maken!

3 recepten voor raw lemonades: aalbes framboos

3 recepten voor raw lemonades

Voor 1 glas: handje frambozen – 6 takjes aalbessen – 1,5 eetlepel suiker of agavesiroop – spa rood en eventueel een ijsblokje.

Was de bessen en ris ze van de steeltjes. Roer ze samen met de frambozen door een zeef totdat je een klein beetje pulp overhoudt. De pulp gooi je weg en het gezeefde vruchtensap vang je op. Voeg naar smaak 1 tot 2 eetlepels suikerwater toe en roer even door elkaar. Voeg een ijsblokje toe voor de frisheid en leng aan met spa rood.

3 recepten voor raw lemonades: Limoen, gember en munt

3 recepten voor raw lemonades

Voor 1 glas: 1 limoen- duimstukje gember – 4 takjes verse munt – 2 eetlepels suikerwater of agavesiroop of honing – spa rood – ijsblokje

Was de limoen en snij in partjes. Doe de limoenpartjes in een glas en druk het sap eruit met een vijzel. Schil de gember en snijd in plakjes en doe ze bij het limoensap samen met de blaadjes verse munt. Voeg het suikerwater toe, roer even. Doe er een ijsklontje bij en vul naar smaak aan met spa rood.

3 recepten voor raw lemonades: aardbei en limoen

3 recepten voor raw lemonades

voor 1 glas; handje aardbeien – 1 limoen – 2 eetlepels suikerwater of agavesiroop – spa rood- ijsblokje

Was en droog de aardbeien en ontdoe ze van hun kroontje. Pureer ze door een zeef en vang het sap op. Pers de limoen uit en meng het limoensap met het aardbeiensap samen met het suikerwater. Roer even door elkaar. Giet in een mooi glas, voeg een ijsblokje toe en vul af met spa rood.

Suikerwater maken doe je zo:

je verwarmt een gelijke hoeveelheid water en kristalsuiker ( bijvoorbeeld 500 ml water en 500 gram suiker ) in een pannetje, totdat de suiker is opgelost en het water helder is. Dan laat je de siroop afkoelen en giet je deze over in een afsluitbaar flesje.

Wil je nog meer inspiratie voor verfrissende dorstlessers uit je moestuin? Deze citroen-lavendel limonade blijft favoriet!

lavendel in de tuin en in de keuken
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin