citroen-lavendel limonade

citroen-lavendel limonade

Ach, het was alweer veel te lang geleden dat het keukenMeisje haar vriendinnetje had gezien. In de waan van de dag, door drukte en uiteenlopende agenda’s en verplichtingen hadden ze elkaar zomaar een paar weken niet gesproken. Tijd om even bij te kletsen dus. Gezellig samen ergens koffie drinken, of lunchen. Een beetje winkelen, meisjes hebben altijd wel iets nodig toch? Deze keer werd het vriendinnetje een beetje overmoedig. Ze deed een voorstel waarbij het keukenMeisje haar wenkbrauwen optrok. Heel hoog, want in eerste instantie had ze haar vriendinnetje niet goed begrepen. Die heeft namelijk sinds kort een beugeltje en slist er gezellig op los. Maar nee, het was niets onfatsoenlijks. Of raars, want hordes vrouwen bezoeken het evenement elk jaar. En omdat het keukenMeisje en haar vriendinnetje er nog nooit geweest waren trokken ze de avontuurlijke schoenen aan en kochten tickets voor dit grootste vrouwen-event.

Een paar dagen later zaten ze in het autootje, de zon scheen, het zou een leuk dag worden. Na de afslag van de snelweg te hebben genomen werden ze keurig door ontelbare verkeersregelaars naar grote parkeerterreinen geleid alwaar ze de shuttlebus naar het evenement konden nemen.  En toen waren ze gearriveerd. Samen met een heleboel andere mensen, sommige gewapend met boodschappenkarretjes. Vrolijke vrouwen met verschillende accenten, varierend van de ‘zachte G’ tot iets heel Noordelijks, allemaal klaar om een hele dag te.. shoppen?

Was dat nou alles, dacht het Meisje? Het leek wel op een grote markt. Allemaal kleine, propvolle winkeltjes, afgewisseld met een eenzame vertegenwoordiger voor een goed doel of voorlichting over je pensioen. Er waren ook tenten waar je workshops kunt volgen en uiteraard deelden de sponsors proefpakketjes yoghurt en gebakken aardappeltjes uit. Maar, dacht het Meisje, als we er nu toch zijn, dan doen we gezellig mee. Dus na een paar uur winkelen, tenen vermijden en verwonderen werd het tijd voor een hapje en een drankje. Het inwendige Meisje wil ook wat toch?

In een mooie, grote, witte tent was er van alles te eten en te drinken. Het oog van het Meisje viel al snel op grote kannen limonade. Aardbeien en munt of komkommer met citroen. Heerlijk verfrissend en best lekker. Maar toch dacht het Meisje met enig spijt aan haar eigen flesje citroen-lavendel limonade die thuis in de koeling stond. Ze had nu ook op haar eigen terrasje kunnen zitten met een glaasje homemade limonade. Maar ja, dan had ze deze bijzondere ervaring gemist en het gezelschap van haar vriendinnetje. Dat was best een dagje afzien waard.

Dit heb je nodig voor een liter limonade:

7 deciliter koud water – 5 biologische citroenen – 3 theelepels citroenzuur (bij de toko) – 300 gram suiker – 2 flinke eetlepels lavendelblaadjes.

Zet het water op en laat het aan de kook komen. Snij ondertussen de citroenen in zo dun mogelijke plakjes. Voeg als het water kookt de suiker en het citroenzuur toe en laat het oplossen. Haal dan je pan van het vuur en voeg de citroenschijfjes en de lavendel toe. Laat alles minimaal twee uur trekken maar beter is nog een hele nacht. Zeef dan de limonade en giet over in een fles. Zet in de koeling. Je kunt de limonade een paar weken bewaren.

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: je eigen citroensiroop maken - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *