je eigen citroensiroop maken

je eigen citroensiroop maken

Het keukenMeisje is gek op citroen. In de vorm van taart, cupcakes, muffins, ijs, drank. Het is een wonder dat het Meisje zo gezellig blijft ondanks al dat zuur. Aan de andere kant, ze voegt natuurlijk genoeg zoet bij dat zuur. Dat kan een verklaring zijn voor haar zoete aard. Genoeg gekkigheid nu, maar het Meisje is echt gek op citroen. Meestal gebruikt ze de schil van de vrucht.  Lekker voor in deeg, deeg van appeltaart bijvoorbeeld maar ook een echte smaakmaker als je witte bolletjes bakt voor bij het eten. Probeer maar eens! Gewoon de schil, uiteraard alleen het geel en niet het wit, van twee citroenen toevoegen aan je deeg voordat je het laat rijzen. Maar goed, dan blijft het Meisje dus wéér zitten met die afgekloven citroenen. Wat doe je dan met de vrucht zelf? Ja, je maakt lemon curd of citroensorbet. Maar wat je ook kunt doen is je eigen citroensiroop maken. Makkelijk en zonder toevoegingen en e-nummers die je niet begrijpt of wílt begrijpen. En zeker 4 weken houdbaar in de koelkast, maar de kans dat je dat redt is niet zo groot.

Je eigen citroensiroop maken? Zo doe je dat:

Ongeveer 350 ml citroensap. Reken daarvoor op 8 grote of 10 kleinere citroenen. Zorg dat de citroenen niet te koud zijn want dan geven ze minder sap. Haal ze dus bijtijds uit de koelkast of verwarm ze even in warm water. Giet het sap door een zeef in een steelpannetje en zorg dat eventuele pitjes achterblijven. Voeg 300 gram suiker toe. Verwarm het sap langzaam en al roerend tot de suiker helemaal is opgelost, Laat dan afkoelen en giet in een leuk flesje. Je siroop is nu klaar voor gebruik!

NB Vul het flesje niet helemaal af. Er kan namelijk gisting ontstaan door het vruchtvlees van de citroen. Mocht er teveel druk in de fles ontstaan dan kan deze uit elkaar spatten en dat wil je echt niet! Geef daarom een beetje ruimte in de fles voor de druk-opbouw en maak af en toe je flesje open om te ontluchten.

Meer maken van citroenen? Maak dan eens je eigen citroen-lavendel limonade

citroen-lavendel limonade

citroen-lavendel limonade

pinterest

3 Reacties

 1. Pingback: 5 minuten aardbeien yoghurtijs - de Meisjes van de Moestuin

 2. truus

  citroen siroop is lekker, maar ik mis een klein beetje wrangheid. die voor mijn gevoel zo past bij citroensiroop

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   je kunt een beetje schil zonder wit laten meetrekken dan!

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin