5 minuten aardbeien yoghurtijs

5 minuten aardbeien yoghurtijs

De Man van de keuken is aan het klussen. De hele benedenverdieping is aan een grondige opknapbeurt toe. Zo ook de keuken van het Meisje. Die mooie, fijne keuken waar ze voorlopig niet in terecht kan. Want de Man is aan het klussen en het Meisje moet helpen.

Heel eerlijk gezegd: het Meisje heeft geen zin om te helpen met klussen. Haar inbreng is sowieso van generlei waarde. De man probeert het wel hoor. Hij zegt dan dingen als:  ‘jij kunt wel even de kozijnen schuren. Kijk maar, ik doe het wel even voor.’ En ja hoor, daar gaat de Man. Geweldig op dreef schuurt hij het ene kozijn na het andere, ondertussen tips aan het Meisje gevend. Voordat de Man het in de gaten heeft, zijn alle kozijnen geschuurd en heeft het Meisje 3 levels van een of ander stom spelletje op haar iPhone behaald, Instagram gecheckt en een aantal what’s appjes verstuurd.

Toch zijn er natuurlijk altijd zaken die zelfs het Meisje kan uitvoeren. Schroefjes aangeven misschien? Op tijd een glaasje van haar citroenlimonade schenken, met lekker veel ijsklontjes? Terwijl het Meisje geduldig staat te wachten op haar volgende opdracht (néé! eigen initiatief is op een klusdag niet wenselijk!) ziet ze tot haar schrik dat die heerlijk rode aardbeien wel heel snel gegeten moeten worden. Snel doet ze de helft van het fruit in een bakje in de vriezer. Daar kan ze binnenkort eens haar ‘5 minuten aardbeien yoghurtijs’ van maken. Lekker, redelijk gezond en no-waste. Het Meisje mag dan niet gewaardeerd worden om haar klus-kwaliteiten, ze weet op een andere manier wel weer haar Man te bekoren: via de maag!

RECEPT voor 5 minuten aardbeien yoghurtijs

300 gram bevroren aardbeien – 150 gram Griekse of Turkse yoghurt – sap van een halve citroen – 50 gram poedersuiker

Doe alle ingredienten in de keukenmachine en laat ongeveer vijf minuten draaien. Zorg dat de aardbeien goed fijn gemalen worden. Serveer direct of laat nog enkele uren verder stijven in de vriezer.

Gek op aardbeien? maak dan ook eens deze aardbeien gebakjes

aardbeien gebakjes voor vaderdag

aardbeien gebakjes 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *