aardbeien gebakjes voor vaderdag

aardbeien gebakjes voor vaderdag

Deze keer maken de Meisjes makkelijke aardbeien gebakjes voor vaderdag. Eigenlijk doen ze bij het KeukenMeisje nooit aan deze dagen, vaderdag, moederdag. Dat komt natuurlijk uit het verleden, het MoederdagTrauma. Want toen het Meisje klein was zei haar moeder altijd: nee, hoor, ik hou niet van Moederdag. Ik hoef niets, nee, echt niet. Ook geen tekening, niets. Waarschijnlijk waren de kleine Meisjes een keer recalcitrant geweest met hun oma, want er zijn wel kleine klei-plaatjes met hun handafdruk erin. Maar dat is dus het enige bewijs van verzet. Heel jammer, want kleine Meisjes vinden het wél heel leuk om iets aan hun moeder te geven op zo’n dag.

Toen de meisjes van het Meisje zelf klein waren zaten ze op een basisschool waar ook geen knutselwerkjes voor Moederdag gemaakt werden. Dit om de geheel on-logische reden dat er vanwege de afwezigheid van veel vaders niets aan Vaderdag gedaan werd. En daarom werd Moeder ook maar direct vergeten, terwijl die juist extra aanwezig waren toch?

De Man van het Meisje laat ook met allerlei soorten van genoegen verstek gaan aan deze dag onder het mom van: je bent toch niet míjn moeder?! Het is dus een wonder dat er af en toe een jaar is dat het Meisje ineens een tekening onder haar kussen vindt, of ontbijt op bed krijgt. Zo’n spontane uiting van liefde van haar eigen meisjes is zo ontzettend waardevol, daar kan het Meisje dan weer even een poosje uit putten.

Omdat ze dat wel zo ontzettend lief vindt heeft ze besloten dit jaar de kinders ook te helpen met een gebaar voor Vaderdag. Deze makkelijke en snelle aardbeien gebakjes gaan ze namelijk samen maken. In principe kunnen de kinderen dat gemakkelijk alleen af. Maar het Meisje blijft wel in de buurt. Al was het alleen maar om te zorgen dat niet álle gebakjes voor vader zijn…

dit heb je nodig voor 8 gebakjes:

4 plakjes bladerdeeg – 100 gram monchou op kamertemperatuur – 70 gram kristalsuiker  + wat extra suiker – 1 theelepel vanille essence – aardbeien, in plakjes gesneden – 1 eetlepel aardbeienjam – los geklutst ei

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg half ontdooien, niet helemaal want dat werkt veel lastiger. Snij de plakjes in de lengte door de helft. Prik met een vork gaatjes in het deeg, maar blijf van de randen weg. Smeer de randjes in met het eimengsel en strooi er daarna wat suiker over. Leg de plakjes op een met bakpapier bekleed bakplaat. Meng nu met een vork de monchou, suiker en vanille essence tot een geheel. Besmeer het midden van de plakjes bladerdeeg er dun mee in. Bak in de voorverwarmde oven 15-18 minuten.

Wanneer het deeg mooi goud is haal je de bakplaat uit de oven. Haal de bladerdeeg-bakjes van de plaat af, anders bakken ze nog door en wordt de onderkant te donker. Beleg de gebakjes nu met plakjes verse aardbeien. Verwarm in een klein pannetje de aardbeienjam. Bestrijk met een kwastje de verse aardbeien met de warme jam.

pinterest

3 Reacties

 1. Pingback: 5 minuten aardbeien yoghurtijs - de Meisjes van de Moestuin

 2. Pessemier Maria Louisa

  Beste meisjes,

  Ik zou graag het recept voor vaderdag maken, doch wat is 100 gram monchou ? Ik denk dat ze dat bij ons niet verkopen.

  Graag een kort antwoord. Ik word altijd goed gezind van de humor waarmee jullie de zaken voorstellen.

  Doe zo voort

  Marie Louise

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   Monchou is een verse roomkaas die wat steviger en vetter is dan de meeste andere soorten. Je zou een mix kunnen maken van 50% mascarpone en 50% philadelphia roomkaas naturel. Of gewoon alleen mascarpone ?

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *