Andijvie met ansjovis en pijnboompitten

Andijvie met ansjovis en pijnboompitten

De Meisjes houden over het algemeen van dezelfde dingen. Eten, drinken, reizen, lezen, tuinen. Om maar een paar voorbeelden te geven. Hun smaak komt ook redelijk overeen. Handig om samen concerten of theater te bezoeken. Zelfs hun interieur schijnt duidelijke overeenkomsten te hebben: de zus van het tuinMeisje vroeg eens of ze toevallig ook het huis van het keukenMeisje had ingericht. Nee dus, dat deed het keukenMeisje zelf.

Ze zijn het over veel zaken eens. Maar Andijvie is daar een uitzondering op. Het tuinMeisje lust het niet! Terwijl het keukenMeisje er gek op is. Ze snappen elkaar in deze niet. Het tuinMeisje bleef volharden in haar aversie tegen andijvie. Behalve deze andijvie met ansjovis en pijnboompitten. Die lust het tuinMeisje ook. Nu moeten ze het alleen nog eens worden over bietjes.

Andijvie met ansjovis en pijnboompitten

bijgerecht voor 4 personen

1 krop andijvie – 3 tot 6 ansjovisfilets – 2 teentjes knoflook – 2 eetlepels pijnboompitten – 2 eetlepels Kalamata of Taggiasche olijven zonder pit – 2 chilivlokken – flinke klont roomboter – wat kappertjes

Was de andijvie en snijd in de lengte door de helft. Snijd beide helften nog in 3 of 4 delen. Dep de groente een beetje droog. Verwarm op een middelhoog vuur in een grote hapjespan de boter. Laat de ansjovis hierin smelten (wil je weinig ansjovis-smaak dan gebruik je 2 filetjes en meer naar gelang je de ansjovis wilt terugproeven in het gerecht). Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn, voeg ze toe aan de ansjovis boter en laat ze een beetje zacht worden. Voeg dan de delen andijvie toe. Laat de andijvie even goed aanbakken, draai daarna het vuur laag en voeg de chilivlokjes toe. Snijd ondertussen de olijven in plakjes en rooster de pijnboompitten in een pannetje op laag vuur even goudkleurig.

Als de Andijvie lekker zacht is na ongeveer 20 minuten schep je de kappertjes en de olijven erdoorheen en bestrooi je de groente met de pijnboompitten. Eventueel kun je nog wat peper en zout naar smaak toevoegen.

Wil je ook je eigen Andijvie kunnen oogsten? Hoe je aan de slag gaat lees je in dit blog over andijvie.

andijvie
andijvie
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *