avocadocake met sinaasappel en chocolade

avocadocake met sinaasappel en chocolade

Ken je dat? Dat alles mis gaat? Of mis.. niet soepeltjes in ieder geval. Zo’n dag dat je een beetje inspiratieloos bent. Zoekende naar je mojo. Meestal is het ook een druilerige dag, een beetje mistroostig. Want als de zon schijnt fleur je vanzelf op. Dus ja, zo’n laat-mij-maar-in-bed-blijven dag.

Zo’n dag had het Meisje laatst ook. Ze kon niet in bed blijven want ze moest werken. Gewoon de dingen één voor één oppakken, dan komt het wel goed was haar mantra voor de dag. Rustig en gestaag werkte ze door. Het werd vanzelf lunchtijd.

Een minuut of vijf nadat haar collega’s naar de kantine waren gegaan kwam het Meisje ook. Gewapend met haar lunchtrommeltjes. De kantine bij het Meisje is namelijk schreeuwend duur (echt!) en niet bijzonder. Omdat het Meisje van lekker eten houdt maakt ze thuis haar lunch.

Ze schoof dus als laatste aan bij haar collega’s aan de lange tafel. In de hoek klonk veel gelach en het Meisje spitste haar oren om te horen wat er zo leuk was. Na een paar minuten ingespannen luisteren begreep ze dat het typisch zo’n dag was dat je de grap niet begrijpt, de clou mist en er niet bij geweest bent. In stilte at ze haar salade en luisterde naar het gegrinnik. Af en toe ving ze iets op. Hé, het ging over eten, leuk! Maar nee, er werd alleen een spottende opmerking gemaakt over ‘zelfgemaakte crackers’. Snel moffelde het Meisje dus haar trommeltje met zelfgemaakte zadencrackers uit het zicht en bedacht dat het misschien beter was om die dag een beetje in de luwte te blijven. Bestempeld worden als die ‘alternatieveling’ was geen aanbeveling waar ze op zat te wachten.

Toch deed ze later die week iets wat ze zelf ook wel bestempelde als ‘bijzonder’. Ze maakte namelijk een avocadocake met sinaasappel en chocolade. Ja, ze deed het gewoon. Ze had er best vaak over gelezen, bakken met avocado, het had haar alleen nooit echt geïnspireerd om aan de slag te gaan. Niet moeilijk en je gebruikt de avocado net zoals je de banaan in bananenbrood gebruikt ontdekte het Meisje. Het resultaat was verassend lekker. Er was alleen één probleem; zo’n cake is niet langer dan een paar dagen houdbaar. Normaal gesproken zou het Meisje een stukje meenemen naar haar werk, maar daar was nu geen sprake van. Ze laat haar collega’s eerst maar even bijkomen van de zelfgemaakte crackers.

Voor 1 avocadocake met sinaasappel en chocolade

1 rijpe avocado – 2 eieren – 140 gram amandelmeel – 100 gram rietsuiker – een halve sinaasappel – 1 theelepel bakpoeder- 2 theelepels orange blossem water – 100 gram pure chocolade

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het ei met de suiker en klop schuimig. Prak de avocado met het sinaasappelsap fijn. Meng door het eimengsel. Voeg de oranjebloesem water, bakpoeder en amandelmeel toe. Meng en vul daarna het ingevette cakeblik. In ongeveer 45-55 minuten bak je de cake gaar. Controleer dit door even met een satéprikker te checken of de cake gaar is, elke oven is anders. Laat de cake volledig afkoelen voordat je ‘m uit het bakblik stort.

Verwarm dan de chocolade au bain-marie, voeg eventueel wat suiker toe en smeer de gesmolten chocolade op de cake.

Kun je ook geen genoeg krijgen van deze groene vrucht? Lees dan hier hoe je avocado’s kweekt.

avocado's kweken

avocado’s kweken

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *