brownies met rabarber en gember

brownies met rabarber en gember

Ooit zeewier ijs gegeten? Of Acid bier gedronken? Het Meisje wel. Niet tot haar grote vreugde moet ze bekennen. Maar ze heeft het wel gedaan en leeft nog. Zo zie je maar dat exotisch niet altijd beter is. En exotisch, dat was nou juist niet de insteek van het restaurant waar het Meisje was: alle ingrediënten kwamen maximaal 150 kilometer van het restaurant vandaan.

Dus geen koffie, tenzij van eikeltjes. Geen thee, maar bloemen-infusion. Geen passievruchten maar zeewier dus. En geen chocolade, echt niet.

Hoewel de voorraden van het Meisje uiteindelijk weer aangevuld zijn met bloem en zonnebloemolie, en daarmee als exotisch te kwalificeren zijn, kiest ze deze keer voor een doodnormaal recept. Brownies met rabarber en gember. Een beetje exotisch, een beetje vertrouwd maar vooral gewoon erg lekker.

Nodig voor een klein bakblik (28×18 cm) met brownies met rabarber en gember:

175 gram rabarber in dunne stukjes gesneden – 200 gram witte suiker – 120 ml plantaardige olie – 2 eieren – 1 theelepel vanillepasta (of extract) – 120 gram bloem – 35 gram cacaopoeder – 1/2 theelepel bakpoeder – 1/2 theelepel zout – 85 gram cacaodruppels of pure chocolade in stukjes – 1 of 2 bolletjes stemgember, fijngesneden – 3 theelepels gembersiroop van de stemgember

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed je bakblik met bakpapier. Het makkelijkste is om het bakpapier even nat te maken onder de kraan en dan uit te wringen. Daarna bekleed je de vorm veel gemakkelijker en kun je het overtollige papier afknippen.

Klop de suiker met de olie, eieren en de vanillepasta los en schuimend. In een andere kom meng je de bloem met de cacaopoeder, bakpoeder en het zout even door elkaar.

Giet dan het eimengsel bij de cacaobloem en vouw door elkaar totdat alle boem is opgenomen in het beslag. Voeg nu de dun gesneden rabarber, fijne gember en de gembersiroop toe samen met de chocoladechips. Meng dit nog even. Giet dan het beslag over in je bakblik en bak in ongeveer 22-25 minuten gaar.

Je kunt controleren of de brownies gaar zijn door een satéprikker in het midden van de brownie te steken. Deze prikker moet er droog uitkomen. Maar let wel op dat de brownie niet te droog wordt!

Als de brownies met rabarber en gember gaar zijn haal je deze uit de oven en laat ‘m tenminste 10 minuten afkoelen. Snijd daarna in gelijke stukken en enjoy!

Nog zo’n fijn en gemakkelijk rabarber recept is deze voor rabarber cakejes!

rabarber cakejes
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *