courgettebloemen met basilicum en mozzarella

courgettebloemen met basilicum en mozzarella

Deze hele zomer lang delen we een aantal artikelen met je uit ons boek: ‘kweken, oogsten, koken en eten’. Omdat we super trots op zijn op onze tips, trek krijgen van de recepten en de prachtige foto’s van Marleen van Es willen laten zien!

courgettebloemen met basilicum en mozzarella

De mogelijkheden om courgettes te verwerken zijn eindeloos. En dat is maar goed ook want de meeste tuinders behalen een maximale oogst van hun planten. Zelfs zo veel dat er soms een courgette-moeheid ontstaat: wat zullen we er nĂș weer eens mee maken? Laat ze in ieder geval niet te groot worden. Hoe groter de courgette, hoe minder smaak. En smaak, daar doen we het toch allemaal voor? 

courgettebloemen met basilicum en mozzarella (12 bloemen)

12 courgettebloemen – 1 bolletje buffel mozzarella – 12 ansjovisfilets – 12 basilicum blaadjes – beslag van bloem, ei en melk (of bier) – (olijf) olie om te bakken.

Pluk de bloemen in de ochtend van de plant. In de ochtend is de bloem nog geopend en dat maakt het vullen ervan een iets minder priegelwerkje. Zit er al een ieniemienie courgette aan de bloem vast? Vooral meenemen, die zijn heerlijk van smaak en kunnen gewoon meegebakken worden, laat de bloem eraan zitten! Vouw de  bloemblaadjes heel voorzichtig, maar dan ook heel voorzichtig open. Verwijder de stamper, die schijnt bitter te zijn. Vul elke bloem met een klein stukje mozzarella, een ansjovisfiletje en een blaadje basilicum. Vouw de bovenkant van de bloem weer dicht en zorg daarbij dat de mozzarella bedekt is, anders loopt de kaas er bij het bakken zo weer uit. Dan maak je een beslag. Het is heel simpel: meng bloem, ei, melk en peper en zout en klop tot een dik beslag zonder klontjes. Doe dan een flinke laag olijfolie in de pan en bak de bloemen rondom bruin.

courgettebloemen met basilicum en mozzarella gebakken

meer recepten met courgettes:

Heb je een courgette-overvloed? Deze courgette-aardappeltaart met munt en parmezaan is ook een aanrader.

ourgette-aardappeltaart met munt en parmezaan
foto by Marleen van Es
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *