cranberry likeur met mandarijn en limoen

cranberry likeur met mandarijn en limoen

Kerst valt vroeg dit jaar. Dat moet ook wel, want elk goed feest heeft een gedegen voorbereiding nodig. Zo stond het jongste keukenKind griezelige koekjes voor Halloween te bakken met een kerstmedley op de achtergrond. Volume lekker hard en meezingen.

Het keukenMeisje is zelf ook al half in de kerststemming. Nou ja, alleen wat de voorbereiding betreft. Ze is menu’s aan het samenstellen voor jullie. Omdat ze weet dat niet iedereen half november al met de feestplanning bezig is. Omdat ze niet tegen de kerstdrukte kan en het liefste de werkzaamheden spreidt. En omdat ze feestdagen zelf zo leuk vindt (nou ja, het idee in ieder geval. De uitvoering is wisselend). Een soort van voorpret zeg maar; gezellig samenzijn, warmte, lekker eten en rust. Uiteraard met een drankje ja. Dat idee dus.

Want dat de Meisjes wel van een drankje houden, op z’n tijd, dat weten jullie nu wel. Ze hebben zelfs een drankje voor elke gelegenheid, dus ook voor kerst. En zeg nou zelf, wat is er feestelijker dan een mooi roodkleurig drankje voor bij de kerstborrel? Precies! En nu zijn we nog ruim op tijd om deze heerlijke frisse cranberry likeur met mandarijn en limoen te maken. Het enige probleem is om nog wat over te houden voor de feestdagen… want stel je voor zeg, een kerst zonder drankje. Het idee alleen al.

voor ongeveer 1 liter cranberry likeur met mandarijn en limoen

450 gram cranberry’s – 2 mandarijnen – 2 limoenen – 350 gram fijne kristalsuiker – 500 ml wodka

Doe de cranberry’s in een grote weckpot en plet ze een beetje. Was de mandarijnen en de limoenen goed schoon. Snij zo dun mogelijk de schillen eraf en doe die in de weckpot. Pers nu de beide mandarijnen uit en één limoen en doe het sap bij de bessen. Als laats doe je de suiker en de wodka erbij. Sluit de pot goed af en schudt even flink. Zet daarna weg op een donkere plek. Probeer elke dag even te schudden totdat de suiker is opgelost. Na drie weken kun je de likeur gaan filteren: bekleed een grote zeef met een dunnen doek, hang de zeef boven een pan en giet de cranberry likeur met mandarijn en limoen in de zeef en laat goed uitlekken. Doe het drankje daarna in een mooie fles, of in een aantal kleinere flesjes. Het is namelijk ook een heel leuk eetcadeautje!

Ook al een beetje in de kerststemming? Wat dacht je van deze christmas sangria

Meer inspiratie geven de Meisjes jullie op 8 en 15 december met volledige kerstmenu’s!

christmas sangria

christmas sangria

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *