daslook-kaaskoekjes

Daslook- kaaskoekjes

Brutti ma buoni. Lelijk maar lekker. Dat was eigenlijk het eerste wat bij het Meisje opkwam toen ze deze daslook-kaaskoekjes at. En zo lelijk zijn ze niet. Maar het deeg heeft, voordat het de oven ingaat, zo’n prachtige groene kleur door de daslook dat het na het bakken alleen maar op een teleurstelling kan uitlopen. Het felle groen is donker geworden en de voorjaarsfrisheid is er wel een beetje vanaf. 

Gelukkig zijn de koekjes wel lekker knapperig en perfect van smaak voor bij de borrel. Het voorstellingsvermogen van het Meisje staat dan wel op 0-1 achter, maar he, wacht eens even; gaat het bij het Meisje niet altijd om de smaak? 

Dit heb je nodig voor ongeveer 25 daslook-kaaskoekjes ( 1 bakblik)

125 gram koude gezouten boter in blokjes, bijvoorbeeld boter met zeezout uit de Camargue – 75 gram geraspte Parmezaan – 125 gram bloem – 1 bosje daslookblaadjes, variërend van 20 tot 40 gram

Was de daslook in ijskoud water, spoel de blaadjes af door een zeef en rol ze in een schone theedoek om te laten drogen. Je kunt ze ook droogdeppen als je sneller klaar wilt zijn. Doe dan de boter, bloem en Parmezaan samen met de droge daslook in de keukenmachine en laat draaien tot het een bal deeg is geworden. Neem een ruime hoeveelheid huishoudfolie en schep het deeg daarin (is het geen prachtige groene kleur geworden?). Draai dan dicht en vorm alvast een salamivorm van het deeg. Leg de deegrol in de koelkast voor minimaal een uur zodat de boter weer op kan stijven. 

Wanneer je de koekjes wilt bakken verwarm je de oven 10 minuutjes voor op 170 graden. Verwijder het plasticfolie en bekleed je bakblik met bakpapier. Snij plakjes van gelijke dikte van de deegrol en leg de plakjes op het bakblik. Zet in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de dikte. Laat de koekjes even afkoelen op een rooster voordat je ze eet. Ze garen namelijk nog na en in die tijd worden ze ook knapperig.

Liever een volwaardige maaltijd met daslook? Denk dan eens aan deze frisse en romige citroenpasta met daslook.

romige citroenpasta met daslook
romige citroenpasta met daslook
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin