de favorieten van de Meisjes: kersen op brandewijn

kersen op brandewijn

Deze zomer plaatsen we een herhaling van onze favoriete moestuintips en -recepten. Want wat goed is, blijft goed toch? Deze keer in de favorieten van de Meisjes: kersen op brandewijn. En vooraf nog een kleine tip van het Meisje: maak veel. Heel veel. Want hoe langer de kersen in de alcohol staan hoe lekkerder ze worden. Maar ja, geduld he…

Er zijn natuurlijk heel veel soorten fruit die je kunt wecken maar kersen zijn wel een van de favorieten van het Meisje. De drank wordt van kersen mooi rood van kleur en de kersen zelf zijn net kleine bommetjes die exploderen op je tong. Het lekkerste is natuurlijk om de kersen te ontpitten en de steeltjes eraf te halen. Maar ben je niet zo geduldig van aard dan kun je volstaan met de kersen te wassen en even de slechte exemplaren eruit te halen en ze met pit en steel in de pot te doen. Bijkomend voordeel van de steeltjes aan de kersen te laten is dat je van de vruchtjes later je eigen ‘Mon Cheries” kunt maken door ze door de gesmolten chocolade te halen. Geen slecht idee, al zegt ze het zelf.

kersen op brandewijn

1 kilo rijpe, zoete kersen – 300 gram suiker – 2 kaneelstokjes – 4 of 5 kruidnagels – 0,5 liter inmaakbrandewijn

Was (en ontpit) de kersen. Maak laagjes van de kersen en suiker en stop ergens de kaneelstokjes en kruidnagels ertussen. Giet de brandewijn erbij en schudt. Zorg dat de kersen helemaal onder de drank staan en dat de hele pot gevuld is. Zet de pot weg op een donkere plek en schudt elke dag even tot de suiker is opgelost. Laat tenminste (!) 2 maanden staan voor een goed resultaat.

Serveer de kersen na een uitgebreide maaltijd met een scheutje van de drank erover. Verstop daarna de pot voor de gulzige visite.

Meer drankjes maken? Een andere favoriet is pruimenlikeur!

pruimenlikeur
pruimenlikeur

https://demeisjesvandemoestuin.nl/pruimenlikeur/

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *