De Meisjes signeren hun boek “Kweken, oogsten, koken en eten”

kweken oogsten koken en eten

Soms kun je je idolen beter niet in het echt ontmoeten. Zo hadden De Meisjes tientallen jaren een favoriete kookboeken schrijver. Op het moment dat ze na het schrijven van hun eigen boek “Kweken, oogsten, koken en eten” op een bijeenkomst aan elkaar voorgesteld werden, waren ze dan ook bloednerveus. De kennismaking kon de gevierde schrijver echter niet kort genoeg duren. Voortdurend keek hij over zijn schouder of er geen belangrijkere gesprekspartners waren dan De Meisjes. Waarschijnlijk was hij commercieel gezien goed bezig, maar aardig was het niet. Gek genoeg hebben ze nooit meer een boek van hem gekocht.

Ook de grappige, ironische en creatieve blogger waar De Meisjes fan van waren, bleek in het echt een eigenwijze kleine smurf te zijn, die vooral wilde vertellen hoeveel succes hij had. Dat was voor hen geen nieuws dus ook deze ontmoeting draaide op een teleurstelling uit. Bij het lezen van zijn blogs bleek het beeld van de man vervolgens sterker dan de kracht van zijn woorden, dus hebben ze zich maar afgemeld voor zijn nieuwsbrief. Dat is jammer. Soms is het gewoon fijner om je zelf een voorstelling van iemand maken. Dan kun je dromen en fantaseren of iemand jarenlang op een voetstuk plaatsen, zonder dat de aanbedene er direct vanaf dondert.

Toch kan de ervaring ook andersom zo zijn. Jaren geleden kwam het tuinMeisje thuis van vakantie en bleek ze een nieuwe buurman te hebben. Een best wel bekende goochelaar. Het deed haar weinig, want met magie en illusie heeft ze niet zoveel. Maar de man bleek ongelooflijk aardig en nuchter te zijn. En zo gezellig dat ze tegenwoordig zelfs zijn shows bezoekt. Het kan verkeren.

De Meisjes signeren hun boek “Kweken, oogsten, koken en eten”

Nu is het de vraag of jij het aandurft om De Meisjes van de Moestuin in het echt te ontmoeten, want dat kan! Samen met andere kookboekenschrijvers kun je ons dit weekend vinden op de foodmarket bij Paagman in Den Haag. De Meisjes signeren hun boek “Kweken, oogsten, koken en eten” en serveren lekkere hapjes en drankjes. “Kweken, oogsten, koken en eten” is niet eens een echt kookboek al zeggen we het zelf. De expertises van De Meisjes zijn moestuinieren en koken en dus gaat ons boek over het kweken van je eigen groente, kruiden en fruit èn over het maken van fantastische gerechten met de opbrengst. Of drank natuurlijk, want ook daarvoor zijn jullie bij ons aan het goede adres.

“Kweken, oogsten, koken en eten” is dus geen tuinboek en geen kookboek, maar een boek voor de tuinier die van lekker eten houdt. Of voor de kok die van super verse ingrediënten houdt. In ons boek nemen we je mee in onze moestuin en onze keuken. We verleiden je met simpele en duidelijke teksten om lekkere maar bijzondere gewassen te kweken. We geven geen technische handleiding maar laten je lezen en doen. Want van doen word je blij en al doende leer je. Hetzelfde geldt voor onze recepten. Je hoeft geen doorgewinterde thuiskok te zijn, of uren in de keuken te staan om iets lekkers te koken. Met een paar goede ingrediënten uit de tuin kom je al een heel eind.

Foodmarket bij Paagman

Heb je trek gekregen? Kom dan 7 november a.s. naar boekhandel Paagman aan de Frederik Hendriklaan 217 in Den Haag. Van 13:00 – 16:00 zitten we voor je klaar met hapjes en drankjes. Dan kun je zelf ervaren of De Meisjes van de Moestuin in de categorie mee- of tegenvaller terecht komen. We zijn benieuwd en kijken ernaar uit om jou in het echt te ontmoeten. We zien je graag!

Klik op onderstaand link voor alle gegevens omtrent de foodmarket. https://www.paagman.nl/foodmarket

Ben je benieuwd waarom we ons boek geschreven hebben? Dat lees je hier.

kweken oogsten koken en eten
kweken oogsten koken en eten

pinterest

2 Reacties

 1. cora meijer

  Succes op de foodmarket, voor mij niet echt in de buurt maar het klinkt super gezellig.

  Reageren
  1. Reny (Auteur bericht)

   Dat wordt het ook vast! Jammer dat je er niet bij kunt zijn.

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *