een cocktailbed

een cocktailbed

Nu de wereld weer langzaam open gaat, heeft het Meisje zin in zon, zee en cocktails. Zon en zee zitten er voorlopig niet in. Als ze naar buiten kijkt ziet ze vooral regen en voorbijvliegend tuinmeubilair. Maar cocktails maken, ja dat is de specialiteit van De Meisjes. Of liever gezegd, van het Keukenmeisje. Het Tuinmeisje is vooral erg goed in het opdrinken ervan. Dat is ook een kwaliteit, maar het voelt toch niet helemaal gelijkelijk verdeeld. Zouden ze de inspanning niet wat beter moeten spreiden? Het Tuinmeisje zou natuurlijk dit voorjaar een cocktailbed voor de moestuin kunnen ontwerpen. De moestuinbedden liggen er nog maagdelijk bij dus het aanleggen van een cocktailbed is zo gedaan. Snel gaat ze na welke kruiden ze in haar moestuin gemakkelijk kan kweken, want het tuinieren moet natuurlijk ook weer niet al te veel inspanning vergen. Dan liggen de verhoudingen tussen de Meisjes opnieuw scheef.

Komkommerkruid

Ze begint met het zonnigste kruid dat het goed doet in haar moestuin: komkommerkruid. Naast de smaak die hint naar komkommer, is het vooral de kleur van de bloemen waar het Meisje verliefd op is, schitterend blauw. Niet dat teleurstellende bleekblauw dat je nog wel eens tegenkomt bij gewassen in de siertuin. Nee, echt blauw, denk kobaltblauw of ultramarijn. En komkommerkruid is ook nog eens heerlijk in combinatie met gin.

Munt

Munt moet sowieso in een cocktailbed staan. Er zijn ontzettend veel soorten munt, maar het Meisje kiest de reguliere munt. Die lekkere frisse muntsmaak hoort nu eenmaal in de mojito. Ze zet de munt met pot en al in de aarde, anders zit het hele moestuinbed binnen de kortste keren vol met munt.

Verveine

Citroensmaak kan natuurlijk niet ontbreken. Ze kan kiezen voor citroenmelisse of citroenverbena. En omdat keuzes nu eenmaal niet altijd rationeel gemaakt worden, gaat ze niet voor het gemak van citroenmelisse, maar kiest ze citroenverbena. Dit struikje dat ook wel verveine wordt genoemd, smaakt naar iets kruidige citroen. Perfect voor in de cocktail!

Thaise basilicum

Nu ze alle frisse smaken heeft gehad, wordt het tijd voor wat warmte in de cocktails. Zoals Thaise basilicum bijvoorbeeld. De plant is een plaatje om te zien. Puntige groene blaadjes met een paars hart en paarse stengels. De smaak hangt tussen anijs en munt in. Lekker!

Shiso

Omdat het oog van het Meisje ook wat wil, de kruiden staan tenslotte langer in de tuin dan dat ze in haar glas zitten, gaat ze verder met een volledig paars kruid. Paars en groen staan bijna tegenover elkaar in de kleurencirkel. Door de combinatie met paars lijkt groen groener en naast groen lijkt paars paarser. Ideaal toch? Ze kiest voor paarse shiso. Schitterend zacht blad met een mooi gekartelde rand. De smaak van komijn met een vleugje roos die verrukkelijk is met vermouth en wodka.

Bladvenkel

Tenslotte zoekt ze nog hoogte in haar cocktailbed. Ze kiest voor bronskleurige venkel. Het is een reus van een plant die dan ook niet toevallig “Foenicum vulgarum Giant Bronze” heet. Deze bladvenkel schiet twee meter de lucht in, is weelderig en toch luchtig. De schermbloemen bloeien de hele zomer en zitten vol met hommels en bijen. Zowel de bloemen, het blad als de zaden gaan uitstekend samen met campari of gin.

Het Meisje droomt nog een beetje verder. Ze hoort haar glas al rinkelen. Dat zijn de met eetbare bloemen gevulde ijsblokjes. Wakker worden! Ze gaat snel aan de slag om de zaden voor een cocktailbed te bestellen. Alleen de naam klinkt al fijn. Ze nodigt hierbij het Keukenmeisje uit om deze zomer in de moestuin cocktails te komen drinken. Dan kunnen ze daarna uitrusten in het cocktailbed.

Heb je trek gekregen? Maak dan deze bruisende cocktail met peren. Lekker winters!

bruisende cocktail van peer en wodka
bruisende cocktail van peer en wodka
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin