favorieten van de Meisjes: Ice tea van citroenverbena

ice tea van citroenverbena

Deze zomer plaatsen we een herhaling van onze favoriete moestuin tips en -recepten. Want wat goed is, blijft goed. Deze keer het recept om je eigen ice tea te maken. Ice tea van citroenverbena. De verbena geeft een heerlijke aromatische smaak aan je thee. Helemaal natuurlijk, mooi niet? En je kunt het maken van verse blaadjes of van gedroogde blaadjes. Versier je kan ice tea voor het serveren met wat eetbare bloemetjes zoals viooltjes of lavendel. Dan ziet het er nog feestelijker uit!

Verwacht je dorstig volk? Maak dan wat meer ice tea. Het komt wel op.

Ice tea van citroenverbena

1 liter water – 10 takjes verse citroenverbena of 2 handjes gedroogde blaadjes – 1 zakje (groene) (citroen) thee – 2 citroenen – 2 flinke eetlepels honing – genoeg ijsklontjes

Breng het water aan de kook en giet in een kom. Doe de citroenverbena en het theezakje erbij en laat afkoelen. Verwijder het theezakje al na een minuut of tien. Roer de honing erdoor en het sap van 1 citroen. Zeef de thee en giet over in een mooie karaf.. Bewaar in de koelkast. Serveer de thee met heel veel ijsklontjes en plakjes gesneden citroen.

Wil je meer weten over citroenverbena? De Meisjes hadden er al eerder een blog over!

citroenverbena
citroenverbena
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *