geroosterde bloemkool met kappertjes en knoflook
De Meisje waren uit. Ze zaten nog niet goed en wel in hun theaterstoeltjes of een van hen werd aangesproken door een andere bezoeker: of ze elkaar niet toevallig kenden. Het Meisje wist van niets maar verbloemde vakkundig haar onwetendheid. Het is immers niet erg Meisjesachtig om te moeten toegeven dat je iemand al meer dan een decennium, op z’n minst, zou moeten herkennen.
De Meisjes hadden het erover hoe dat nou toch mogelijk was, dat iemand compleet door je blikveld genegeerd wordt. Vervolgens bedachten ze zich dat sommige mensen gewoon slecht opgemerkt worden. En toen vroegen ze zich af of het Meisje de onbekende de volgende keer dat ze elkaar tegenkomen wel zou herkennen?
Na het gesprekje van net wel, was hun conclusie. Soms is het voorkomen van iemand wat gewoontjes, bijna onopvallend zelfs. Maar als je de tijd of de gelegenheid te baat neemt kun je aangenaam verrast worden!
Zo is dat bijvoorbeeld ook met bloemkool: ga naar de supermarkt en er is altijd bloemkool. Een beetje gewoontjes, een beetje ordinair, niets bijzonders. Maar je moet er doorheen kijken. De mogelijkheden zien. Niet straal voorbij lopen maar met een klein beetje aandacht bijzonder maken. Dat deed het Meisje door dit recept: geroosterde bloemkool met kappertjes en knoflook uit de oven. Simpel, snel en smaakvol. Die ordinaire, onopvallende bloemkool omgetoverd tot een bijzonder gerecht met een Italiaans tintje. Je moet het gewoon even zien.
geroosterde bloemkool met kappertjes en knoflook
1 bloemkool, in roosjes – 3 eetlepels kappertjes – olijfolie – grof zeezout – 3 teentjes knoflook
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de bloemkoolroosjes samen met de kappertjes en het zeezout in een kom, besprenkel met de olijfolie. Meng zodat alle bloemkoolroosjes bedekt zijn met een laagje olie.
Bekleed een bakblik met bakpapier. Spreid de bloemkool erover uit. Rooster de groente in ongeveer 25 minuten goudgeel en knapperig. Draai halverwege de tijd de roosjes even om.
Pel de knoflook en snij in dunne plakjes. Verwarm een laagje olijfolie in een koekenpannetje en bak de dunne plakjes knoflook lichtbruin en knapperig. Let op, dit kan snel te hard gaan waardoor de knoflook te donker wordt gebakken en dan niet meer lekker is. Blijf erbij met je aandacht!
Als de bloemkool klaar is verdeel je er de knoflook over. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Ook super lekker zijn deze bloemkool-rucola-koekjes
Ziet er lekker uit, ga ik vast eens proberen