anti griep middelen uit de moestuin

anti griep middelen uit de moestuin

Blijf thuis zodra je last hebt van je luchtwegen. Het Meisje hoort de waarschuwing in een ingelast journaal over het corona virus. Met die waarschuwing kan ze weinig. Dan moet ze subiet in quarantaine, ook al is ze maanden geleden voor het laatst in Italië geweest en heeft ze heel Azië nog nooit bezocht.

Het is winter en dan heeft het Meisje altijd last van haar luchtwegen. Afkomstig uit een snotterige familie aangevuld met een allergie voor huisstofmijt, garanderen opzwellende slijmvliezen zodra de R in de maand zit.

Ze is een ervaringsdeskundige als het om problematische luchtwegen gaat. In dat geval grijpt ze terug op de tuin. Je bent tenslotte een tuinMeisje of niet.

Anti griep middelen uit de moestuin

Voor iedereen die niet geïnfecteerd is met het corona virus, maar wel last heeft van een gewoon griepje, zijn hier de beste anti griep middelen uit de moestuin.

Salie

De echte salie (Salvia officinalis) werkt antiseptisch en antibacterieel en helpt goed bij een keelontsteking. Van salie kun je theezetten door een paar blaadjes te overgieten met kokend water, of je bereidt het als gorgeldrank. Zo ben je binnen de kortste keren van je keelontsteking af.

In combinatie met tijm maak je er een hoestsiroop van die zo lekker is dat je er ook van snoept als je niet hoest of kucht.

Oregano

Last van hoest? Zet een kop thee van oregano. Doe wat verse blaadjes in een los theezakje en laat dit een paar minuten trekken.

Prei

Als de griep echt heeft toegeslagen dan gaat het Meisje over op prei. Prei is een paardenmiddel tegen griep. Naast het feit dat er veel vitamine B en C in prei zit, helpt deze groente ook nog eens tegen hoest en opgezette slijmvliezen. Snijd tijdens de bereiding niet te veel van het groen van de prei weg. Daar zitten de meeste voedingsstoffen in.

Eucalyptus

Bij een verstopte neus helpt het om eucalyptusolie in een kom kokend water te druppelen. Als je er een kwartiertje boven hangt kun je weer vrij ademen.

Tijm

Vroeger werd tijm gebruikt als antibioticum als medicijnen te duur waren, en dat werkt prima. Tijm helpt om slijm op te lossen en onderdrukt de hoest.

Gember

Bij keelpijn of een keelontsteking is gember het toverwoord. Dan grijpt het Meisje terug op gemberthee. Gemberthee met citroen en honing. Gember zit boordevol vitamine B en C. Daarnaast bevat het mineralen en de elementen gingerol en shoagol die pijnstillend en ontstekingsremmend werken.  Honing verzacht de keel en zit vol met antibacteriële eigenschappen. Citroen is ook een ontstekingsremmer en werkt eveneens anti-bacteriologisch. Bovendien zit het bomvol vitamine C. Dat kun je wel gebruiken in tijden van griep.

Vlierbloesem

Vlierbloesem werkt transpiratie bevorderend en slijmoplossend. De bloemen behoren tot de mooiste anti griep middelen uit de tuin. Zet bijvoorbeeld thee van de bloemen en bevorder zo je genezingsproces. Heb je vorig voorjaar zelf vlierbloesemsiroop gemaakt? Giet er dan warm water bij. Laat het afkoelen tot het handwarm is, en gebruik de limonade als gorgeldrank. Vlierbloesem zorgt dat overtollig slijm snel opgelost wordt. Gewoon opdrinken als het koud is, mag natuurlijk ook.

Knoflook

Knoflook werkt ontstekingsremmend en schimmeldodend. Een prima middeltje dus tegen virussen. Wat dacht je van een soepje met deze gekarameliseerde knoflook met kruiden

gekarameliseerde knoflook met kruiden
gekarameliseerde knoflook met kruiden

Even voor alle helderheid, je hebt werkelijk geen bal aan anti griep middelen uit de moestuin als je het corona virus te pakken hebt. Wend je dan niet tot de Meisjes maar tot je lokale GGD.

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *