gekarameliseerde knoflook met kruiden

gekarameliseerde knoflook met kruiden

He, gelukkig. Dat getrut van Dry January is weer voorbij. Dan kunnen we roemloos doorgaan met Dry February. Natuurlijk is dat voor de mensen met een minder uithoudingsvermogen, gezien de duur van de maand: de kortste van het jaar. Echte die-hards kunnen hun inzet weer bewijzen met Sober Oktober. En ga zo maar door.

Het keukenMeisje vindt er niets aan, maar dat heeft ze al vaker gezegd. Ze doet dus niet mee, hoewel ze, als ze heel eerlijk is, er ook niets tegen heeft. Met mate is prima en iedereen mag dat op z’n eigen manier invullen. Maar ze is wel blij dat er weer een aanleiding is om een fantastische borrelplank in elkaar te flansen! Met of zonder, droog of niet, een borrel af en toe is heerlijk. Even bijkletsen en ondertussen heerlijke hapjes eten.

Dat deden de Meisje afgelopen herfst veelvuldig in Londen. Zo zaten ze op een zonnige namiddag op een aangenaam terras een plankje-voor twee- weg te werken. Hapje, slokje, kaasje, knoflook. Want ja, op dat plankje lag een hele bol gekarameliseerde knoflook. De Meisje vochten elkaar bijna de tent uit wie het laatste teentje mocht hebben. Het is dat ze elkaar wat gunnen, want anders…

Omdat het keukenMeisje morgen bij het tuinMeisje ( en -Man) gaat borrelen heeft ze een hele voorraad gekarameliseerde knoflook met tuinkruiden gemaakt. Dan hoeven ze elkaar niet aan te staren wie de laatste hap mag hebben. Hoewel de gekarameliseerde knoflook zeker twee weken houdbaar is in de koelkast. Maar het Meisje heeft een heleboel borrels gepland zo na Dry January dus haar voorraadje komt wel op. Waar knoflook al geen excuus voor is…

Gekarameliseerde knoflook met kruiden

een paar bolletjes knoflook- olijfolie -kruiden uit de tuin (tijm, rozemarijn, salie etc.)

Verwarm de oven op 180 graden. Snij van de bolletjes knoflook een ruime kap van de bovenkant af, iets minder dan 1/3 van de bol. Giet een flinke scheut olijfolie in een klein ovenschaaltje. Leg de bolletjes knoflook met de open kant naar beneden in de schaal. Leg er wat takjes tuinkruiden bij. Dek het schaaltje af met aluminium folie. Karameliseer de knoflook in ongeveer 50 minuten tot een uurtje zacht. Controleer dat de teentjes niet te donker worden, zet in dat geval je oven iets lager. Laat de knoflook afkoelen en leg de bolletjes dan in een luchtdicht bakje in de koelkast.

Wil je meer weten over spaanse-knoflook lees dan dit blog van het tuinMeisje. Bovendien is knoflook uitermate geschikt voor op je balkon. Wil je meer weten over een moestuin-op-het-balkon? De Meisje staan 14 februari 2020 ook op Tuinidee met een inspirerende lezing over je eigen balkon tuin. Er is meer mogelijk dan je denkt!

Spaanse knoflook
Spaanse knoflook

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin