bloemkool rucola koekjes

bloemkool rucola koekjes

Maaaamm, kun je wat extra rijst koken? Tuurlijk schat, heb je honger? Nou dat ook maar er komt en vriend van me mee-eten. Zo dus. Dat is kennelijk de nieuwe manier hoe het gaat tegenwoordig. Het Meisje is nog van de generatie dat ze eerst vroeg aan haar moeder of het misschien goed was dat er iemand bleef eten. 

Nou ja. Eigenlijk niet, want de moeder van het Meisje kon niet koken. Daarom wilde ze graag altijd ergens anders eten en zeker niet haar vriendschappen blootstellen aan want voor haarzelf onvermijdelijk was: droeve ellende op een bordje. Gegarandeerd het einde van de vriendschap.

Maar goed, het gaat om het idee. En de mokerslag die daarna indaalt: het Meisje wordt oud. Niets fruitig meer. Nee, hopeloos op weg naar verval en vastgeroest in ‘hoe het vroeger was’. Tijdens haar kantoorMeisjestijd viel het haar al op dat ze een nieuwe collega van 38 jaar ‘een jong kippetje noemde’. Of zo iets. Maar in ieder geval, 38 is ook geen piepkuiken meer. Maar is het Meisje dan een soepkip? Absoluut niet. Nee, echt niet. 

En omdat te bewijzen doet ze vrolijk mee aan de keto-beweging, gaat ze low-carbs en ….nee natuurlijk niet. Puur toeval dat deze heerlijke bloemkool rucola koekjes koolhydraat-arm zijn. Het Meisje stort zich gewoon als een kip zonder kop vrolijk verder de afgrond van de aftakeling in. Oud, vet gemest maar wel met kinderen die hun vrienden voor het eten durven uit te nodigen.

bloemkool rucola koekjes

In minder dan 20 minuten heb je ongeveer 12 koekjes, genoeg voor 3 a 4 personen

200 gram geraspte bloemkool – 3 flinke handen rucola – 2 eieren – 2 eetlepels crème fraîche – 40 gram geraspte Parmezaan – 1 eetlepel verse fijngehakte groene kruiden zoals bieslook, basilicum of oregano – 1 teentje knoflook – peper en zout – olijfolie – eventueel 2 eetlepels bloem

Hak de rucola grof en snij de knoflook fijn en doe samen met alle andere ingrediënten behalve de olie in een kom en meng door elkaar. 

Verwarm in een koekenpan op matig vuur wat olie. Schep met een lepel hoopjes van het bloemkoolbeslag in de pan en laat rustig bakken. Keer halverwege om.

Wanneer je het beslag te los vindt kun je de bloem toevoegen. Hierdoor kun je de koekjes wat gemakkelijkere keren tijdens het bakken. Wij vinden ze zonder bloem lekkerder..

meer over rucola lees je in dit blog

rucola
rucola
pinterest

7 Reacties

 1. moois van mie

  Ik kwam toevallig op je blog terecht (op zoek naar recensies over vreeken”s zaden want het liep weer mis met mijn bestelling) en wat schrijf jij plezant zeg! Ik ga nog komen denk ik 😉 .

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   Wat lief, dan je wel!

   Enne.. we zien je graag terug!

   Reageren
 2. Petea

  Heb de koekjes gemaakt… Alleen ondanks de bloem vielen ze nog uit elkaaar. Hebben jullie nog meer tips wat kan helpen. Zodat ze niet uit elkaar vallen. Ik heb als olie kokos olie gebruikt. Weet niet of dat goed was.

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   misschien wat extra eigeel toevoegen?

   Reageren
 3. Petra

  Dank u wel. Ga ik dat een keer proberen. Ondanks dat ze uit elkaar vielen. Was het echt super lekker.

  Reageren
 4. Claire

  30 minuutjes in de oven op 190 graden ze zijn perfect en niet uit elkaar gevallen lekker

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   ook een goed idee!

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *