rucola kweken

rucola kweken

De tien geboden van goed eten. Die hadden De Meisjes zelf willen bedenken. Enige tijd geleden stonden ze in de Volkskrant.  Waarom wij ze zelf hadden willen bedenken? Omdat we ze zelf hadden kùnnen bedenken. En zo goed bij ons passen. Omdat dit ook de richtlijnen van De Meisjes zijn.

De rode lijn in de lijst is dat je je bewust bent van wat je eet. Je eet bij voorkeur minder vlees eet en maakt zelf lekkere maaltijden van je eigen geteelde groente en fruit. De Meisjes hadden het niet beter kunnen verzinnen. Soms moeten ze hun meerdere erkennen. Misschien 1 extra tip. Als je ervoor kiest om gezonder en lokaler te eten, wees dan niet te streng voor jezelf. Het is een richting geen dwangbuis.

Rucola kweken

Toch kan het tuinMeisje zich voorstellen dat het zelf kweken van groente en fruit een hele stap lijkt. Wil je een begin maken? Start dan met rucola. Ook wel bekend onder de naam raketsla. Rucola kweken is heel simpel. Het gewas doet het zelfs fantastisch in een pot. Vul deze met aarde en strooi de zaadjes erover. Dek het geheel af met een flinterdun laagje grond, geef water en klaar ben je. 3 Dagen later zie je de groene kopjes al boven de grond komen. Simpel toch?

Het tuinMeisje heeft haar buurmeisje van 4 laten doen. Je kunt tenslotte niet vroeg genoeg beginnen met het opleiden van moestuinmeisjes. We zijn nu 4 weken verder en het mini Tuinmeisje kan er volop van eten.

Soorten rucola

Je kunt meerdere soorten rucola kweken. Het Meisje kweekt eruca sativa. Dat is de lekkerste. 1 Van onze abonnees wees ons er laatst op dat de Grote Zandraket ofwel diplotaxis tenuifolia ook vaak als rucola wordt verkocht. Deze is minder lekker. Deze soort kweken we dan ook niet zelf, maar plukken we in het wild. Dat is veel leuker. Zo compenseert de ervaring de smaak.

Rucola is in elk stadium eetbaar. De kiemplantjes kun je door de sla mengen. Van de blaadjes maak je salade en als het gewas begint te bloeien strooi je de bloemen, die een hele zachte rucola smaak hebben, over je gerechten. Instant bewondering van je gasten zonder dat het je enige moeite heeft gekost. Dus kom op. Spaar je portemonnee en ontdek hoe lekker echte rucola kan smaken. Het ontbreken van tijd is geen excuus meer. Net zomin als het ontbreken van een tuin.

Wist je dat rucola eigenlijk familie van de kolen? Hoe dan? Dat lees je in dit blog. 

rode kool
rode kool

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: bloemkool rucola koekjes - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin