gevulde paprika’s met mozzarella en verse kruiden

gevulde paprika’s met mozzarella en verse kruiden

O jee, allemaal bruine plekken op het plafond. Yep, een lekkage, overduidelijk. Het keukenMeisje was naar het appartement van haar vader gesneld. Met enige afschuw aanschouwde ze de bruine plekken op het plafond. Het hoge, heel hoge en verder spierwitte plafond had op meerdere plekken bruine kringen. Dat deed zeer. Niet alleen aan haar ogen, maar ook aan haar herinnering. Want hoe ze –samen met de keukenMan – nog geen jaar geleden alles gewit had, stond haar nog levendig voor de geest. Niemand begreep haar gejammer over haar verloren werk echter. De schilder zei dat híj het nu ging opknappen en dat het Meisje dus niets meer hoefde te doen. Haar zus zei hetzelfde. Nee, niemand had oog voor haar verlies. Haar harde werk, voor niets was het geweest.

In de tijd dat de herstelwerkzaamheden aan de gang waren, nam het Meisje de honneurs waar. Wat betekende dat ze voor dag en dauw eigen huis en haard moest verlaten om op tijd de schilders te kunnen opvangen in haar ouderlijk huis. De eerste dag moest ze zelfs, samen met de schilder, nog een aantal uur op de opzichter wachten. Tomtiedom. Na de foto’s van de kinderen, stiefkinderen en de kleinkinderen van de schilder te hebben bewonderd (voor de vorm, ze moet het eerlijk toegeven) dook ze de boekenkast in. Uiteraard naar de sectie waar de vijf kookboeken die haar vader bezat stonden. Ze pakte er een uit de kast en begon te bladeren. Ha, ze kreeg inspiratie en zin om te koken, goed boek had ze. Ze zag een plaatje van gevulde paprika’s. Bingo! Thuis ging ze aan de slag in de keuken. Ze maakte haar eigen vegetarische versie gebaseerd op het recept uit het kookboek; gevulde paprika’s met mozzarella en verse kruiden. Het Meisje vond dit een geslaagd recept en besloot het kookboek nog even niet terug te geven. Dat zou haar vader onmogelijk erg kunnen vinden, zolang hij maar mag komen eten.

Dit heb je nodig:

3 paprika’s, geel of rood – 1 kleine ui, gesnipperd – 3 teentjes knoflook, fijngesneden – 30 gram boter – 80 gram paneermeel – 50 gram Parmezaan, geraspt – 1 bolletje mozzarella, in kleine stukjes – 1 ei – 20 gram verse basilicum – 20 gram verse peterselie – eventueel klein pepertje – olijfolie – zout en peper

Verwarm de oven voor op 170 graden. Snij de paprika’s in de lengte door de midden. Verwijder de zaadlijsten. Smeer een ovenschaal licht in met olijfolie en leg daar de paprika’s op met de open kant naar boven.

Bak de ui en knoflook in een koekenpan met een beetje olijfolie glazig, ongeveer een minuut of 5. Zet het vuur niet te hoog. Wanneer de ui en knoflook zacht is haal je de pan van het vuur en voeg dan meteen de boter toe en laat smelten. Daarna voeg je het paneermeel toe.

Doe het mengsel in een kom en voeg daar de Parmezaan, mozzarella, peterselie en basilicum aan toe samen met het ei. Meng.Breng op smaak met peper en zout.

Vul de paprika’s en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Bak gaar in ongeveer 45 minuten. Zet ze daarna nog eventueel 5 minuten onder de grill zodat de bovenkant mooi krokant wordt.

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *