gevulde perziken uit de oven

gevulde perziken uit de oven

Heimwee. Het kan het Meisje op de gekste momenten overvallen. Hoewel, nu ze het zo benoemt is het eigenlijk geen heimwee. Meer een mengeling van verlangen en nostalgie. Maar tegelijk ook thuiskomen. Alsof ze zich ineens bewust wordt van een gemis wat ze niet voelde voordat het gemis ingevuld werd.

Zo was het Meisje deze vakantie eens naar een ander vakantie land. Een mooi land, met vriendelijke mensen. Het Meisje had het goed. Maar op het moment dat ze daarna voet op Italiaanse bodem zette en door een mooi stadje slenterde overviel het haar: dit voelde vertrouwd, deze sfeer kende ze. En ineens besefte ze dat ze dat gemist had, die Italiaanse sfeer, terwijl ze zich dat eerder niet had beseft.

Het kan zo zijn dat dit gevoel door een bepaalde omstandigheid, muziek of door eten naar boven komt. In het geval van het keukenMeisje meestal door eten natuurlijk. Ze is niet voor niets een keukenMeisje. Een aantal jaar geleden slenterde ze met de keukenMan door de stad, op zoek naar een klein Italiaans restaurantje. Ze hadden daar goede berichten over n de krant gelezen. En ja, ze aten daar lekker. Gewoon goed. Maar toen kwam het dessert. Het Meisje kreeg gevulde perziken uit de oven. En: bam! Terug in Italië. De combinatie van perzik en amandel zorgt dat ze tijdreist; terug naar het land van pasta, pizza en perzik. En amandel.

Dit heb je nodig voor twee personen, verdubbel de hoeveelheden voor 4 personen:

1 rijpe perzik – 25 gram Amaretti koekjes – 10 gram witte amandelen – 2 theelepels Marsala – halve eidooier – 10 gram boter

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de rijpe perzik door de helft en verwijder de pit. Maal de koekjes met de amandelen fijn (of sla ze kapot met een deegroller). Meng de kruimels met de Marsala en het ei.

Vul de perziken met het koekmengsel en leg de gevulde vruchten in een platte ovenschaal. Leg bovenop de perzik een klein klontje boter. Bak in de oven voor 20-30 minuten, tot de perziken helemaal zacht zijn. Bestrooi met een beetje poedersuiker voor het serveren.

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: Luie jam van zomerfruit - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin