gin cocktail met framboos, rozemarijn en lavendelsiroop

lavendel in tuin en keuken

De Man van de keuken zei, en dat behoorlijk blasé; ja lekker hoor, maar een beetje te alternatief. Dat kwam natuurlijk door de kruiden. Rozemarijn en lavendel, het klonk zo heerlijk romantisch in de oren van het Meisje zelf. Verre van alternatief, en ook helemaal niet Klazien uut Valk. Bovendien had ze gehoopt dat de aanwezigheid van alcohol in de vorm van gin en prosecco de Man mild zou stemmen over het meisjesachtige karakter van dit zomerse drankje: een gin cocktail met framboos, rozemarijn en lavendelsiroop.

Uiteraard kwam het commentaar van de Man pas nádat hij zijn cocktail met veel smaak had weggeklokt. Dat was een dag eerder geweest, gezellig met vrienden in de zonovergoten tuin. Toen hoorde het Meisje niets dan lof uit drie keeltjes komen. Maar toen het Meisje de Man de volgende dag vroeg of hij misschien nog een cocktail wilde, het was per slot van rekening weekend, kwam hij met dit commentaar.

Het Meisje heeft erover nagedacht, misschien is het wel een echte Meisjescocktail, qua kleur, smaak en romantiek. Dat zou kunnen. Maar een echte man laat zich daar toch niet door weerhouden? Enfin, het was heel vervelend voor het Meisje dat ze nu niet één, maar twee cocktails moest drinken. Een lekkere, roze, Meisjesachtige gin cocktail met framboos, rozemarijn en lavendelsiroop. Een Meisje kan het slechter treffen.

Dit heb je nodig voor een cocktail:

een handje verse rozemarijn  – 10 verse frambozen – 50 cc gin – 50 cc lavendelsiroop – ongeveer 80 cc prosecco – crushed  ice

Kneus de rozemarijnblaadjes en de frambozen fijn met een vijzel. Giet er dan de lavendelsiroop en de gin bij. Dit ziet er natuurlijk een beetje raar uit, maar wacht. Doe nu het crushed Ice in een mooi glas. Giet het frambozen -rozemarijn sap door een zeef erover heen en vul aan met prosecco.

Heel makkelijk voor een groep al van te voren te maken, zeef dan de frambozen-gin limonade en zet koud weg. Maak de glazen pas af als de visite er is met het ijs en de prosecco. Versier natuurlijk met een mooi rietje en wat rozemarijn.

Lavendelsiroop maak je heel gemakkelijk zelf. Kijk hier bijvoorbeeld eens voor het recept.

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin