groene groenteburgers
Op het moment dat je kinderen moet gaan opvoeden, zo ongeveer 10 minuten nadat ze geboren zijn, neem je je een aantal dingen voor. Wat wel en wat niet te doen, welke normen en waarden je ze mee wilt geven. Natuurlijk wil je bovenal dat ze opgroeien tot gelukkige, evenwichte mensen met een leuk leven. En om dat te bereiken moet je af en toe impopulaire beslissingen nemen. Later zullen ze heus wel begrijpen dat het voor hun eigen bestwil was. Echt waar.
Bijvoorbeeld : de keukenKinderen hebben heel goed leren lopen omdat het Meisje ze niet wilde tillen nadat ze meer dan 10 kilo wogen. En ze kunnen goed de weg naar huis vinden omdat het Meisje niet elke keer op ze ging wachten wanneer ze weigerden verder te lopen. Meestal kunnen ze zich goed vermaken omdat het Meisje nu eenmaal geen tijd of zin had om de hele dag mens-erger-je -niet met ze te spelen. Dat zijn allemaal voorbeelden van de opvoedkundige kwaliteiten van het Meisje. En de Man, oké, vooruit, die ook.
Maar ging er helemaal niets mis, wil je weten. Natuurlijk wel. Er ging veel meer mis in de opvoeding dan er goed ging. Zo heeft het Meisje onder andere de strijd om de hond verloren. Die kwam er, na lang, lang zeuren van de keukenKinderen. Hoewel dit misschien uiteindelijk niet helemaal een goed voorbeeld is want de hond is leuk en lief. En bijzonder goed opgevoed. De keukenHond lust alles. Werkelijk alles. In tegenstelling tot de keukenKinderen.
Toch blijft het Meisje het proberen. Met leuke, aansprekende gerechten met namen die de kids herkennen. Nuggets of burgers, daar hebben ze direct een fijne associatie bij. Vandaar dat ze deze week groene groenteburgers aten bij het Meisje thuis. Niet dat ze er ook maar één seconde intrapten, dat kroost van het Meisje. Dat waren hele andere burgers dan gedacht. Er blijft dus werk aan de winkel voor het Meisje. Maar tot die tijd heeft zij tenminste lekker veel groenteburgers te eten!
RECEPT
Voor ongeveer 8 kleinere burgers
200 gram courgette – 60 gram venkel – 200 gram broccoli – 2 lenteuitjes – 50 gram doperwten – 2 teentjes knoflook – 2 eieren – 2 eetlepels paneermeel – 2 eetlepels bloem – 1 eetlepel Italiaanse kruiden – peper, zout – olijfolie
Snij de gewassen groente in stukken en maal fijn in de keukenmachine samen met de knoflook en lenteui. Doe in een ruime pan een scheutje olijfolie en bak de groentes voor een minuut of 8. Doe daarna in een kom samen met de kruiden, peper en zout en meng met de bloem en paneermeel. Kluts dan de 2 eitjes erdoor en laat als alles goed gemengd is even afkoelen.
Zet een bakpan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie. Schep met een lepel het groentebeslag in de pan en bak voorzichtig aan beide kanten goudbruin.
Als dit recept je aanspreekt vind je dit broccoli spinazie taartje ook erg lekker!
Oooh jammer.. Niet vegan ?
Hi Iris, niet vegan nee. Maar je kunt het wel Vegan maken door de eieren te vervangen door het vocht van een blikje kikkererwten. klop het vocht even stevig schuimig voor gebruik.
hartstikke lekker