broccoli spinazie taartje

broccoli spinazie taartje

`Welke groente wil je vanavond eten? Broccoli of spinazie?` `Doe maar broccoli`. `Nee, we eten spinazie, die moet op`. Zo ging dat vroeger bij mij thuis. Nu gaat dat heel anders. Ik denk dat de meeste kinderen tegenwoordig thuis meer te vertellen hebben over het avondeten dan de kokende ouder. Wat helemaal niet erg is toch? Ik bedoel, onze bloedjes bepalen eigenlijk best veel. Vakantiebestemming, de naam van je huisdier en hoe laat je moet opstaan om hun ontbijt te maken. Dus dan kun je gemakkelijk het menu ook aan ze overlaten. Alles om maar te zorgen dat het uiteindelijk sterke, gezonde, evenwichtige maar vooral gelukkige volwassenen worden. Die hun groentes eten, want dat moet. Dat is gezond. Dat was 40 jaar geleden zo en nu nog. Soms is het fijn om die koters het idee te geven dat ze inspraak hebben, maar dat jij zelf toch je zin krijgt. Dus hier een lesje manipulatie: `wil je vanavond taart, broccoli of spinazie eten ?` Alle drie de antwoorden zijn goed, iedereen blij. En dan hier het recept voor een gelukkig gezinsleven, of in ieder geval voor een geslaagde maaltijd met een broccoli spinazie taartje.

voor 6 taartjes:

180 gram broccoliroosjes – 80 gram spinaziebladeren – 4 eieren – 100 gram geraspte parmezaan – olijfolie, peper en zout – 6 (siliconen) bakvormpjes

Verwarm de oven voor op 150 graden. Kook de broccoli maximaal 4 minuten, laat uitlekken. Snij de spinaziebladeren grof. Meng alle ingrediƫnten met wat peper en zout door elkaar en vul de ingevulde vormpjes ermee. Bestrooi de bovenkant met extra geraspte parmezaan. Vet de vormpjes in met olie. Bak de taartjes in ongeveer 20 minuten gaar. Zet ze eventueel nog n laatste minuutje onder de grill.

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: groene groenteburgers - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin