groene salade met tuinboontjes en pecorino

groene salade met tuinboontjes en pecorino

Soms kan het Meisje de keukenKinderen wel het huis uit kijken. Echt. Ze zijn lief hoor, het kroost. Maar ze hebben wénsen! Op culinair gebied wel te verstaan.

Natuurlijk is er nog steeds nooit iets lekkers in huis. Het een kwestie van smaak. Dat snapt ze. Maar een beetje begrip voor de kok annex afwasser en boodschappenbezorger zou ze waarderen.

Gelukkig wordt tegenwoordig wel alles geproefd. Daarna kan het alsnog keihard worden afgewezen waarna het riedeltje van voren af aan kan beginnen: er is nooit iets lekkers in huis!

Steeds vaker denkt het Meisje aan zichzelf: waar heeft zij trek in? Deze week in een groene salade met tuinboontjes en Pecorino. Lekker stukje ciabatta erbij en ze is gelukkig. En de keukenKinderen? Die moeten het er maar mee doen.

groene salade met tuinboontjes en Pecorino

Bijgerecht voor 4 personen

400 gram tuinbonen – 1/2 krop boter- of kropsla – paar takjes munt – minstens 50 gram pecorino – 1 citroen – goede olijfolie – 1 eetlepel honing- peper en zout

Zet een pannetje met water op het vuur. Dop ondertussen de tuinbonen. Wanneer het water kookt laat je de tuinbonen in ongeveer 5 minuten net aan gaar worden. Spoel de bonen in een vergiet af onder koud water en laat uitlekken. Dan nu het vervelendste: het dubbel doppen van de tuinbonen. Dat is even een klus maar dan heb je wel wat!

Dubbeldoppen kun je het beste doen door met je duim en wijsvinger de boon uit het buitenste velletje te poppen. Door met je vinger de tuinboon bij het zwarte puntje kapot te maken gaat dit het snelste.

Hak de muntblaadjes fijn. In een saladekom pers je nu een halve citroen uit. Maal er lekker wat zeezout en verse peper doorheen. Meng er een eetlepel honing door en klop dan met een scheutje olijfolie tot een dressing. Meng je gewassen groene sla door de dressing. Verdeel er de tuinboontjes over en de fijngehakte muntblaadjes en meng alles. Rasp tot slot flink wat Pecorino over de salade en serveer.

Wil je meer weten over tuinbonen in de moestuin? Het tuinMeisje schreef er dit blog over.

tuinbonen
tuinbonen
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *