hangop met rood fruit

hangop met rood fruit

Het Meisje was een avondje uit. Gezellig, samen met andere Meisjes. Het was mooi weer en ze hadden er zin in. Het zou wel zo’n typische avondje uit voor oudere Meisjes worden. De tijd dat ze om twaalf uur vertrokken naar de kroeg ligt ver achter ze. En hoewel een avondje dansen op de klassiekers van toen nog hoog op hun lijst staat gingen de Meisjes deze keer naar de film en een hapje eten.

De film ging ook over twee oudere Meisjes. Nu we weten dat zestig het nieuwe veertig is voelt dit Meisje zich weer piepjong. Alleen voor deze wetenschap was het al de moeite waard om naar de bioscoop te gaan. Maar daarnaast hadden de Meisjes ook een goede restaurantkeuze gemaakt. Een visrestaurant op stand. Ze kregen een heerlijk verse moot vis met zachte venkelpuree en zoete verse doppertjes, tweekleurige biet en een venkelschuimpje. Te smullen zaten ze.

Omdat het hoofdgerecht zo heerlijk was kon het Meisje het niet laten even op de kaart te kijken wat voor desserts er te krijgen waren. Tja, dat was dan weer een beetje jammer, er zat niets bij wat het meisje kon bekoren. Of het moest de hangop met rood fruit zijn. Maar dat had ze net zelf gemaakt. Lekker simpel en fris bovendien. Het Meisje had de vruchten laten marineren in een scheutje vlierbloesem siroop. Door de vlierbloesem wordt het fruit heerlijk zoet en vol van smaak. Heb je dat echter niet in huis dan kun je ook heel goed wat honing en citroensap (of wijn!) over je fruit sprenkelen. Of, als je het nog gemakkelijk wilt, eten eten gaan en dit dessert bestellen.

voor 4 personen:

1 pak volle biologische yoghurt – fruit uit de tuin of van de markt, denk aan rode bessen, aardbeien en frambozen – vlierbloesem siroop of een vervanger om het fruit in te marineren.

Bedek een vergiet met een schone theedoek en hang boven een kom. Giet daar de yoghurt in. Vouw de doek dicht en laat de yohghurt uitlekken voor twee tot twee en een half uur. Maak het fruit schoon en doe in een kom met een scheutje siroop of wijn en wat zoetstof zoals honing of suiker. Als de yoghurt is uitgelekt is deze lekker dik en stevig. Schep de hangop in 4 mooie bakjes en  verdeel het fruit erover. Wil je er echt een feestje van maken dan kun je er natuurlijk een glaasje dessertwijn bij serveren. Zou dit Meisje helemaal niet erg vinden.

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *