hazelnoot-chocolade bananenbrood

hazelnoot-chocolade bananenbrood

Het Meisje is op vakantie geweest. Even een korte break na de feestdagen. Net over de landsgrenzen vond ze de tijdelijke ‘crib’. In het bos, met een houtkachel, een mini keuken en een maxi bank. De perfecte plek om te ontspannen. Dat is dan ook prima gelukt.

Als het Meisje op vakantie is buiten de landsgrenzen moet ze op supermarkt onderzoek. En dan het liefste zo’n super super ding. Met tweeduizend paden gevuld met exotische etenswaar. De witgoed, tuinsets en synthetische kleding slaat ze over. Maar dan..Verse vis, kilometers wijn, ongekende chutney’s en ga zo maar door. Het tuinMeisje moet altijd bij de sloffen blijven staan en het keukenMeisje gaat los bij de bakafdeling.

Want op de bakafdeling haalt ze haar hart op. Allemaal dingen die ze thuis niet kent, die in de vakantie-super net even anders zijn of veel voordeliger. Sowieso is ze in de vakantiestemming wat luchthartiger met geld. Niet zelden is het dan ook zo dat ze na een paar uur staren, verlekkeren en keuzestress  met een aanhanger gevuld met waar de super verlaat. Ja, echt, ze slaat genoeg in om haar eigen buurt-toko te beginnen in bakproducten.

Om vervolgens, eenmaal weer thuis, helemaal niet de tijd te vinden om zo enorm veel te bakken. Het fenomeen van uitpuilende keukenkastjes blijft dus bestaan. En daar wilde het Meisje weer eens iets aan gaan doen. Deze week vond ze in het onderste keukenkastje een zakje gemalen hazelnoten. Die kon ze mooi combineren met de de overrijpe bananen van de fruitschaal. Ze maakte een bananenbrood 2.0. Een hazelnoot-chocolade bananenbrood zonder suiker maar heerlijk zoet. Lekker als ontbijt want voedzaam, of bij de koffie want lekker. En zelfs passend in de januari maand vol goede voornemens. Het Meisje is voornemens lekker te eten dit jaar. En dat lukt alvast prima met dit smakelijke bananenbrood.

hazelnoot-chocolade bananenbrood

Voor 1 cakevorm: 2 hele rijpe bananen – 75 gram pure chocolade – 4 eieren – 1 theelepel vanille extract – 150 gram gemalen hazelnoten – 100 gram boter- zout

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet eventueel je cakevorm in wanneer dat nodig is. Splits de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom. Mix de eidooiers in een andere kom en klop met de vanille extract los en en schuimend. Breek dan de chocolade in brokjes en maal in de keukenmachine in fijn. Doe de gemalen hazelnoten erbij. Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje. Schenk de gesmolten boter bij  het chocolade-notenmengsel en meng. Eventueel laat je de machine draaien en het werk voor je doen. Roer met een lepel het noten-chocolademengsel door het eidooier-mengsel.

 Klop nu de eiwitten met een snufje zout tot stijve pieken. Spatel het voorzichtig door het chocoladebeslag. Niet roeren maar vouwen, zodat je de lucht niet uit de eiwitten haalt. Doe het beslag in de vorm en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten gaar. Neem de taart uit de oven en laat 15 min. afkoelen.

Helemaal in de ban van de banaan? Deze zuivelvrije bananen pannenkoekjes kun je ook gerust een keer maken. Echt.

zuivelvrije pannenkoekjes van banaan en amandelmeel

zuivelvrije pannenkoekjes van banaan en amandelmeel

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *