zuivelvrije pannenkoekjes van banaan en amandelmeel

zuivelvrije pannenkoekjes van banaan en amandelmeel

Te laat. Het meisje is altijd te laat. Niet zozeer met afspraken, dan is ze meestal wel op tijd. Vaak kiele-kiele net-aan, en vijf of tien minuutjes later kunnen wel doorgaan voor ‘op tijd’ vindt ze. Behalve als het een zakelijke afspraak is, dan moet het meisje ruim van te voren aanwezig zijn. Als dit door een slechte planning toch wat uitloopt bidt ze onderweg dat er geen files of andere oponthoudingen zijn, dat ze gemakkelijk een ruime parkeerplek kan vinden en dat ze zeker niet verkeerd rijdt. Pfoe, het is weer nét gelukt om niet écht te laat te komen.

Het Meisje is ook altijd nét te laat met de trends. Dat begon al als klein Meisje. Toen de jeans met gescheurde knieën de eerste keer in de mode waren (ja,ja, dat kan het Meisje zich nog herinneren) mocht ze er niet aan meedoen van haar moeder. Na lang zeuren en veel pulken aan de stof, had het Meisje eindelijk haar gewilde broek-met-kapotte-knie. Helaas nét te laat, er was alweer iets anders in de mode.

Of met food trends. Ook hier loopt ze eigenlijk altijd achter de feiten aan. South Beach?Montignac? Sonja Bakker? Alle boeken heeft het Meisje tweedehands op de kop kunnen tikken, altijd een trend achter de feiten aan. En nu is er weer iets wat het Meisje steevast mist: de dag van… Ja echt. Het is bijna elke dag een speciale dag. Wereld Nutella-dag of de dag van brood met pindakaas. En pannenkoekendag. Wat een gemiste kans was pannenkoekendag. Het Meisje maakt namelijk overheerlijke zuivelvrije pannenkoekjes van banaan met amandelmeel. Snel gemaakt, voedzaam en iedereen lust het. Omdat het meisje vermoedt dat ze volgend jaar wéér te laat zal zijn voor de wereld-pannenkoekendag heeft ze deze keer besloten eens heel erg op tijd te zijn. Daarom geeft ze nu alvast haar recept aan jullie. Kunnen we een heel jaar kiezen wanneer en hoe vaak we pannenkoekendag houden.

dit heb je nodig voor 10 kleine pannenkoekjes:

1 rijpe banaan – 2 of 3 eieren – 100 gram amandelmeel – snufje zout – 1/2 theelepel bakpoeder – theelepel vanille extract – boter  om in te bakken

Prak de banaan fijn in een kom. Voeg het amandelmeel, vanille extract, bakpoeder en zout toe en roer even door elkaar. Klop dan de eieren erdoorheen. Je hebt nu een dik beslag. Doe een klontje boter in de koekenpan en laat smelten. Maak met een lepel ronde pannenkoekjes van het beslag. Draai ze voorzichtig om. Het Meisje eet ze graag met wat vers fruit en een beetje poedersuiker.

pinterest

2 Reacties

  1. Pingback: vegetarische lasagna van gegrilde groente - de Meisjes van de Moestuin

  2. Pingback: hazelnoot-chocolade bananenbrood - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *