heerlijke detox smoothie van aardbei en gember

heerlijke detox smoothie van aardbei en gember

Dat de Meisjes door de griep geveld waren deze winter moge duidelijk zijn. Beide Meisjesgezinnen werden hard getroffen afgelopen kerst. Plat,in bed met een pilletje en een hete grog en een flinke portie geduld, een hele flinke portie in het geval van het tuinMeisje.

Het begon met de Man van de Keuken. Die had het middenin de nacht heel heftig te pakken. Héél heftig. Uitzonderlijk.. nou ja, laat maar. Hij was ziek. Zag ziek, keek ziek en lag zelfs ziek. Doffe ellende. Daarna kreeg het keukenMeisje het zelf ook. Nog meer ellende, ziek zijn is niet leuk.

Maar het tuinMeisje was het aller-, állerziekste  van ons allemaal. Zelfs zieker dan de Man van de Keuken. Geen dagen maar weken hield de griep haar in de greep. Voor het eerst in heel veel jaren vierden de Meisjes de jaarwisseling niet met élk hun eigen fles champagne. Alle feestdagen was ze ziek geweest. Gelukkig krabbelde het tuinMeisje net weer op voordat ze aan het werk moest, arm Meisje.

En wat leest het keukenMeisje nu? Wat hoorde op de radio? De griep rukt hard op! Griep grijpt harder om zich heen dan gedacht! Griepepidemie breidt zicht verder uit!! Ach en wee en ach en wee. Amper herstelt en er ligt alweer gevaar op de loer. Maar het keukenMeisje laat niet zomaar gebeuren dat haar goede vriendin weer slachtoffer van de griep wordt. Preventief moeten er vitamines in. Detoxen, aansterken, alles behalve een nieuwe griepaanval.

Dus wat deed het keukenMeisje? Ze maakte deze heerlijke detox smoothie van aardbei en gember. Lekker en gezond. Zelfs zo lekker dat het tuinMeisje aangewezen is op haar eigen medicijnen om zich te beschermen tegen het virus. Want deze detox smoothie dronk het keukenMeisje helemaal zelf op. Misschien dat het tuinMeisje nog een griepje kan verwachten maar het keukenMeisje? Echt niet!

Voor 1 groot glas heerlijke detox smoothie van aardbei en gember heb je nodig:

150 gram (bevroren) aardbeien – 150 gram plantaardige yoghurt – 1 klein stukje verse geschilde gember – druppeltje limoen

Stop alle ingrediënten in de blender en giet over in een mooi glas, voilà!

Nog meer afweer nodig? Denk dan eens aan dit citrus drankje tegen griep

citrus drankje tegen griep

citrus drankje tegen griep

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *