Hippe Huisplanten

hippe huisplanten

Nietsvermoedend liep het keukenMeisje, vermomd als kantoorMeisje, door de gang van het gebouw waar ze werkt. “Hé, jij bent toch van de planten?’ hoorde ze. ‘Je hebt toch een site en moestuin?’…Op het antwoord van het Meisje dat ze niet van de Moestuin maar van de Keuken was werd niet gereageerd. Daarom vertelde ze verder dat ze 3-hoog achter woont en zeker geen moestuin heeft. Dat het moestuinMeisje, haar liefste vriendinnetje en medeblogger, heel ergens anders woont en wél een moestuin heeft. Dat daarom de verdeling tussen tuin en keuken ook best wel logisch is.

Op al die informatie kwam geen reactie. Sterker nog, halverwege haar monoloog was het keukenMeisje ineens bevorderd tot Hoofd Verzorging Kamerplanten van de Begane Grond. Omdat ze zoveel van tuinieren weet.

Gelukkig heeft ze een recensie exemplaar van het boek Hippe Huisplanten ontvangen. Tijd om daar eens dieper in te duiken. Voordat de planten op de begane grond slachtoffer worden van de niet bestaande kennis van het keukenMeisje over kamerplanten.

Hippe Huisplanten by Lauren Camilleri + Sophia Kaplan

Is een gids voor het kiezen en verzorgen van je kamerplanten, onderverdeeld naar plantsoort. Met tips&tricks voor de verzorging van je binnenplanten. Op een duidelijke manier geven de schrijfsters kort de gewenste verzorging per plant aan. Het boek leest gemakkelijk en is toegankelijk door de vele kleurenfoto’s. Het boek heeft veel weg van een glossy en past prima in je (groene) interieur!

de vormgeving

De vormgeving is strak en aansprekend. Op een Pinterest-achtige manier vind je veel mooie kleurenfoto’s in het boek. Het boek heeft bijna een magazine-achtige uitstraling door de vele foto’s die in dezelfde kleurnuances zijn gehouden. De kamerplanten die bij je gekke buurvrouw suffig zijn zien en ineens heel anders uit!

tips en tricks

Onder de noemer ‘ samenleven met planten’ geven de schrijfsters informatie hoe je het beste je groene huisgenoten kunt verzorgen. Een gedeelte van deze informatie is heel basaal maar nuttig. Hoeveel (vaak te veel!) water planten nodig hebben, hoeveel licht, welke grond en bij welk potten ze gedijen. Hoe je, wanneer je je planten goed in leven hebt kunnen houden, ze moet verpotten en of je moet delen of scheuren. Ook geven ze informatie voor de gevorderde groenliefhebber die het keukenMeisje duidelijk niet is. Bijvoorbeeld dat je met het wisselen van de seizoenen rekening moet houden met de luchtvochtigheid in huis.

soort planten

Het boek heeft de planten in drie hoofdstukken verdeeld: bladplanten, succulenten en cactussen en als laatste zeldzame en ongewone planten.

Bladplanten: van de meest voorkomende soorten is per plant een gestylde foto te vinden met daarbij heel overzichtelijk hoeveel licht en water ze nodig hebben en welke grond ze fijn vinden. De meeste van deze planten kun je gewoon bij je tuincentrum om de hoek kopen. Dat vindt het Meisje charmant, zo hoef je ook als beginnend groenliefhebber niet direct de duurste en meest exclusieve planten aan te schaffen maar kun je het laagdrempelig houden.

hippe huisplanten
hippe huisplanten

Succulenten en cactussen: succulent zijn planten die water opslaan in hun bladeren. Het Meisje zou in al haar onwetendheid refereren naar de term ‘luchtplanten’ maar dat klopt dus niet, die vallen onder het kopje ‘ zeldzame planten’. Het gaat in deze groep om planten die goed tegen droogte kunnen zoals woestijn- en rotsplanten en dus cactussen. Ook van deze planten zijn de meest voorkomende soorten aangenaam gefotografeerd met hun verzorgingswensen erbij vermeld.

hippe huisplanten
hippe huisplanten

Als laatste behandelen ze de zeldzame en ongewone planten. Daarbij benoemen ze ook de al wat bekendere planten zoals de inderdaad eerder genoemde luchtplanten maar ook het al redelijk ingeburgerde pannekoekenplantje.

hippe huisplanten
hippe huisplanten

Plantenmensen

Door het hele boek heen zijn foto’s van mensen en hun planten gemaakt. Foto’s die in een glossy niet zouden misstaan. Die een indruk geven hoe je de planten kunt stylen, hoe mensen leven met planten. Daarbij ook een klein interviewtje met de mens achter de plant.

hippe huisplanten
hippe huisplanten

Hippe Huisplanten door Lauren Camilleri + Sophia Kaplan (ISBN 9789059569416) is een uitgave van Fontaine Uitgevers Amsterdam en te koop voor €32,00

NB dit boek werd ons als recensie exemplaar gegeven en de bespreking hiervan is de mening van het keukenMeisje.

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *