Indoor jungle

Indoor jungle

Buiten is het donker. ’s Ochtends als ze naar haar werk gaat en ’s middags als ze weer in de auto stapt. Zo moet het leven van een mol eruitzien. Maar het leven van een mol ziet er elke dag zo uit, en dat van het Meisje gelukkig niet. Ze zou er niet geschikt voor zijn. Ze houdt van licht, van buiten zijn, frisse lucht inademen en lekker aan de slag in de tuin. Nog een paar weken, dan zijn de donkerste dagen alweer voorbij en wordt het iedere dag weer een beetje langer licht. Ze kan niet wachten.

Tot die tijd richt ze haar groene hart naar binnen. Naar de woonkamer en haar kamerplanten. Ze moet eerlijk bekennen dat ze er iets minder mee heeft, dan met buitenplanten, maar in deze donkere dagen zijn het goede vervangers van buitengroen.

Indoor jungle

Het boek Indoor jungle lag al een paar maanden geleden op haar deurmat, zodat ze het kon lezen en er een review over kon schrijven. Maar ja, toen was ze nog buiten. Bij de eerste de beste regenachtige dag heeft ze zich met dit boek op de schoot op de bank genesteld. Kopje koffie erbij. Stukje speculaas. Eigenlijk is de winter zo slecht nog niet.

Indoor jungle combineert het uiterlijk van een koffietafelboek met schitterende foto’s en informatieve teksten. De auteurs Lauren en Sophia runnen een kwekerij en een interieurwinkel en dat is te zien. Je wilt niet alleen de planten allemaal onderdak bieden, maar ook het interieur kopiëren. Gelukkig begint het boek bij de basis, het analyseren van de ruimte die je tot je beschikking hebt en de omstandigheden die planten nodig hebben.

Daarna nemen Lauren en Sophia de lezer mee via klassieke kamerplanten, naar nieuwe en bijzondere planten. Van elke plant wordt zorgvuldig beschreven waar de plant vandaan komt en wat deze nodig heeft. Het is daardoor ook een heel fijn boek voor mensen die niet zulke groene vingers hebben.

Ten slotte krijg je een kijkje in de indoor jungles van plantenliefhebbers. Zo kun je heerlijk binnen gluren naar interieurs en werkplekken over de hele wereld. De interieurs zien er jaloersmakend uit. Het groen is weelderig en plantenliefhebbers weten overal, werkelijk overal plaats te maken voor huiskamerplanten.

Het Meisje droomt weg bij de Australische interieurs. Deze lijken wel groter en nog lichter. Of zou dat haar eigen verlangen zijn om weer naar buiten te kunnen?

Zover is het nog niet. Eerst komen er nog een paar donkere, maar o zo gezellige dagen aan. Dagen waarin je cadeaus kunt weggeven.

Denk dan ook eens aan dit boek:

Indoor Jungle door Lauren Camilleri + Sophia Kaplan (ISBN 9789059565920) is een uitgave van Fontaine Uitgevers Amsterdam en te koop voor €34,99

Via deze link kun je het boek bestellen. Dit boek werd ons als recensie-exemplaar gegeven. De bespreking hiervan is onze eigen mening.  

Lauren Camilleri en Sophia Kaplan schreven eerder het boek “Hippe huisplanten”. Ook al zo’n fijn koffietafelboek. Onze recensie van dit boek lees je hier.

hippe huisplanten
hippe huisplanten

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *