Snelle pompoen muffins

snelle pompoen muffins

Bij het tuinMeisje verdween eens zomaar de radicchio uit de tuin. Geen idee wie de boosdoener was, maar weg is weg. Bij het keukenMeisje zou iets als radicchio nooit zomaar verdwijnen. Nee, bij haar thuis verdwijnen andere dingen. Meestal iets met E-nummers, geur- en kleurstoffen en veel suiker. Bijvoorbeeld zoete koekjes, zoute drop of zure matten. Weg. Ineens. In een ogenblik verdwenen. De verpakking is hooguit wat rest. Maar voedingsmiddelen met veel vitamines of vezels kan het Meisje doorgaans prima terugvinden op de plek waar ze behoren te zijn.

Daar waar het tuinMeisje te werk moet gaan als een ware detective om het raadsel rond de verdwenen groente te ontrafelen, heeft het keukenMeisje haar antwoord al snel gevonden. Zij hoeft er geen ingewikkelde theorieën op los te laten. Vaak vindt ze precies op de plek die ze gedacht had de sporen van de verduistering terug. Meestal in de kamer van het oudste keukenKind. Dat kind is gek op zoetigheid. Op hapklare snacks, eten wat zonder moeite zo de weg naar haar mond kan vinden. En het liefste niet al te gezond.

Om haar oudste dan toch af en toe voor de gek te houden heeft het keukenMeisje haar eigen methodes. Listig als ze is verstopt ze dingen. Niet alleen de chips die voor het weekend bedoeld zijn, of de chocolaatjes voor de visite. Nee, het Meisje verstopt ook groentes. Geen radicchio, dat zou een al te gemakkelijk antwoord op het raadsel van het tuinMeisje zijn. Ze verstopt wortel in de taart, courgette in de chocoladecake en pompoen in de muffins. Wil je nu net zo doortrapt worden als het Meisje? Maak dan in een handomdraai deze snelle pompoen muffins. Juist ja, met verstopte vezels, mineralen en vitamines. Maar een knappe speurneus die dat proeft.

voor 8 snelle pompoen muffins

120 gram bloem – 1 theelepel bakpoeder – 65 gram lichtbruine basterdsuiker – 1 theelepel vanille extract – 1 theelepel gemberpoeder – 1 theelepel kaneelpoeder – 1/2 theelepel gemalen kardemom, optioneel – snufje zout – 170 gram pompoenpuree – 60 ml melk – 1 ei- 30 ml zonnebloemolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom alle droge ingrediënten: bloem, bakpoeder, suiker, gember en kaneel en zout. Meng even door elkaar. Voeg dan de andere ingrediënten toe: de pompoenpuree, melk, ei, het vanille extract en de olie. Meng nu alles tot een beslag. Het beslag is redelijk vloeibaar maar dat hoort!

Vet je muffinvorm in of bekleed met papieren vormpjes of bakpapier. Verdeel het beslag over de 8 vormpjes en bak ze in ongeveer 18 minuten gaar. De muffins rijzen wek maar niet explosief. Vul ze gerust tot iets onder de rand. Beheers je en laat ze eventjes een beetje afkoelen voordat je de muffins uit de vorm haalt.

Deze pompoencake met pure chocola is ook echt een zoethoudertje!

pompoencake met pure chocola
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin