Italiaanse hamburgers met rucola

italiaanse hamburgers met rucola

Het was vakantie en mooi weer. Het Meisje ging naar zee en at friet. Of patat, net wat je wilt. Met bitterballen. Zeker drie dagen in die vakantie. Slechts eenmaal in die week verdween ze in de keuken om een avondmaaltijd te koken. Iets met vitamines en eiwitten maar ook lekker en snel. Dat was dus het culinaire hoogtepunt van de vakantie.

Heel eerlijk, veel keus had het Meisje natuurlijk ook niet in deze corona-tijden. Met de restaurants nog gesloten en maar een beperkte keuze aan take-away is het een stuk acceptabeler om van een portie goede frieten te genieten. Maar ja, aan alle goede dingen komt een einde. Zo ook aan deze vakantiefriet.

Eenmaal thuis moest ze er weer aan geloven: vitamines en vezels moesten de plaats innemen van koolhydraten en vet. Om de overgang iets soepeler te laten verlopen maakte ze deze Italiaanse hamburgers met rucola. Fastfood met vitamines en vezels. Mooier kan het eigenlijk niet toch?

Hamburgers zelf maken, zo moeilijk is het niet (helemaal niet zelfs!). Bovendien weet je precies wat er in zit en, ook wel fijn om te weten toch?

Je maakt met deze hoeveelheden 6 kleine of 4 grote Italiaanse hamburgers met rucola

300 gram biologisch of vegetarisch gehakt – 1 rood uitje – 2 teentjes knoflook – 1 ei – paneermeel – 2 handen rucola – 40 gram parmezaan – eventueel 1 eetlepel peterselie – peper en zout

Pel de ui en knoflook en snij de ui in 4en. Was en droog de rucola en eventueel de peterselie. Hak in de foodprocessor fijn. Voeg de rest van de ingrediƫnten toe en meng. Begin met een handje paneermeel en kijk of dat genoeg is, voeg eventueel wat extra toe.

Verdeel je gehakt in gelijke delen. Het Meisje houdt niet van hele grote burgers dus zij maakt er 8 uit deze hoeveelheid. Groot of klein, maak in ieder geval de burgers goed dun, want wanneer je ze bakt worden ze weer een stik dikker.

Zet een pan op middelhoog vuur en verwarm een scheut olijfolie. Bak de burgers per kant 4 tot 5 minuten tot ze gaar zijn.

Wil je zelf rucola-kweken? Het tuinMeisje legt uit hoe!

rucola kweken

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *