kapucijners leiden

kapucijners leiden

Wij werden vierkantjes in een ronde wereld. Een rondje past wel in een vierkantje, maar een vierkant past niet in een rondje. Vol ongeloof keek het Meisje om zich heen. Was ze echt de enige die dit gewauwel vond? Er werd vol aandacht geluisterd. Instemmend geknikt. Blijkbaar was zij de uitzondering in deze ruimte. Snel griste ze een glas wijn van een dienblad. Dit ging nog heel lang duren.  

Aan deze anekdote moest het Meisje denken toen ze met een klimspiraal op de moestuin aankwam. Ze wilde opnieuw haar kapucijners leiden nu ze via de post een plantensteun via De Wiltfang had ontvangen.

Ze was er een beetje laat mee geweest. De man had inmiddels met bamboestokken twee vierkante zuilen gebouwd voor de kapucijners en de sugar snaps. Dat was prima, totdat het Meisje op deze klimspiraal stuitte en ineens besloot dat de moestuin er anders uit moest zien dit jaar. Strakker, professioneler. Niets veranderlijker dan een vrouw tenslotte.

Mopperend ontmantelde de Man zijn bouwwerk. Sneed de touwen door die het geheel bijeenhielden, en trok de bamboestokken uit de grond.

Klimspiralen om kapucijners mee te leiden

Laat maar eens zien, bromde de Man. Het Meisje opende de doos. Tot haar verrassing zaten daar drie plantensteunen in terwijl ze er maar één had verwacht. Nu kon ze ook nog een klimspiraal in een pot in de achtertuin plaatsen om een 1-jarige omhoog te leiden. En de sugarsnaps kregen eveneens een spiraal. Wat een feest.

De achterkant van de doos fungeert als gebruiksaanwijzing wat handig is op de moestuin. Die waait niet zomaar weg. Hoewel een handleiding eigenlijk niet eens nodig is, zo gemakkelijk is dit nieuwe bouwwerk om kapucijners te leiden. De man en het Meisje hadden alleen nog een bamboestok nodig. Die lag voor hun voeten. Daarna was het een fluitje van een cent.

Een design moestuin

De man stak de bamboestok stevig in de grond. Prikte de spiraal bovenin de bamboestok en trok de spiraal naar beneden. Om de spiraal in de grond vast te zetten waren pennen meegeleverd. Het hele bouwwerk stond in een paar seconden. De man mopperde al lang niet meer. Vroeg zich af waarom hij al die jaren zelf plantensteunen had gemaakt. Het Meisje was verrukt. De spiralen zijn gefabriceerd van gegalvaniseerd staal, roesten niet en zien er prachtig uit. Ineens had ze een design moestuin.

Wel gebruikte ze een bamboestok met een zodanige lengte dat de oogst tot zo’n 20 centimeter onder de top groeit. Omdat de plantenspiralen taps toelopen is het lastig om te oogsten in de kleine ruimte bovenin. Maar dat is hetzelfde probleem als het bouwwerk van bamboestokken dat je in de vorm van een tipi tent bouwt.

Er was nog één kwestie. Het Meisje had haar kapucijners en haar sugar snaps al uitgezaaid rondom de oorspronkelijke vierkante zuil. Deze peulen werden vierkantjes in een ronde wereld. Daar bleken ze totaal geen problemen mee te hebben.

Deze klimspiralen zijn via deze link te koop bij De Wiltfang voor €23,- Het pakket werd de Meisjes toegezonden om de plantensteunen uit te proberen. Het Meisje beschrijft in dit blog haar eigen mening.

Als jij meer tijd hebt, of liever zelf fröbelt, dan heeft het Meisje in het volgende blog nog een paar andere manieren voor het steunen van kapucijners. De ene werkt beter dan de andere.

peulvruchten-steunen
peulvruchten-steunen
pinterest

2 Reacties

 1. Anja

  De link naar de spiralen bij wiltfang leidt wel naar een andere blog maar niet naar de spiralen. Jammer

  Reageren
  1. Reny (Auteur bericht)

   Hoi Anja, O jee. Verkeerd gekopieerd en geplakt. We gaan het direct veranderen. Dank voor je feedback.

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *