rode bessen ijs

rode bessen ijs

Er komt een beroemde kok naar de tuin van de Meisjes. Om te koken. En het komt op de televisie. Spannend niet? En of het keukenMeisje hem misschien wat te eten en te drinken kan aanbieden wanneer ze komen filmen? Natuurlijk iets gemaakt van de oogst van het tuinMeisje. Wel zo leuk.

Geen probleem, het Meisje maakt van alles. Maar is het lekker genoeg om te serveren aan een ster met een ster? De Meisjes raken een beetje in paniek. Nu moeten de hapjes perfect zijn, de drankjes subliem, de smaken bijzonder en de recepten origineel.

De Meisjes draaien een beetje door, raken oververhit. Bijna vergeten ze waar het eigenlijk echt om draait: om l├ękker eten. En het liefste een beetje simpel. Net op tijd komen ze terug bij zinnen. Goed, eerlijk eten dat is waar de Meisjes voor staan. Geen recepten van gerechten die je in een sterren restaurant kunt eten maar lekkere eten wat in elke moestuinkeuken klaar te maken is. En dat het dan in dit geval ster-waardig is, is allen maar meegenomen.

Rode bessen ijs

350 gram rode (aal)bessen – 1 eiwit – 100 gram suiker – 100 gram water

Breng in een steelpannetje de suiker en het water aan de kook. Laat even doorkoken totdat de suiker helemaal is opgelost en laat dan de siroop volledig afkoelen. Was de rode bessen, ris ze van hun steeltjes en pureer ze in de keukenmachine. Roer vervolgens met een pollepel het vruchtvlees door een fijne zeef. Uiteindelijk heb je alleen nog de velletjes en de pitjes in de zeef. In de kom eronder heb je de mousse van de bessen opgevangen. Splits het ei en klop het eiwit helemaal stijf. Meng de afgekoelde suikersiroop met de rode bessen mousse en klop dan het stijf geslagen eiwit erdoor heen. Bereid het ijs in de ijsmachine. Wanneer je die niet hebt schep je het mengsel over in een plastic bakje en zet het ongeveer 4-6 uur in de vriezer. Roer elk half uur met een vork de ijskristallen los.

Dit is genoeg voor ongeveer 500 ml rode bessen ijs.

Heb je heel veel rode bessen of hou je meer van een fris likeurtje? Maak dan deze aalbessen likeur met sinaasappel. Favoriet bij de Meisjes!

pinterest

2 Reacties

 1. Rietje Dieden

  Als trouwe volger en lezer (met veel plezier) wil ik die uitzending natuurlijk niet missen. Hopelijk vermelden jullie waar en wanneer dit wordt uitgezonden.

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   Zeker, zodat we het weten geven we de datum door!

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *