kippensoep met avocado en verse groente

kippensoep met avocado en verse groente

Het was de schuld van de kippensoep, de man wist het zeker. Niet van de drank, niet van de suikers en ook niet van de biefstuk. Het was de kip die voor zijn verzuring had gezorgd. De Man had jicht,  dus last van verzuring. Hij had hele erge jicht. Erger dan erg eigenlijk. Zo erg, dat het misschien wel geen jicht was. Maar iets vreselijks, veel en veel erger dan jicht! Misschien wel iets waardoor de Man blijvend invalide zou raken. De Man kon er niet meer van slapen, van al die nare gedachtes. En van de pijn natuurlijk, vergeet vooral de pijn niet.

Het Meisje werd gesommeerd in de logeerkamer te gaan slapen zodat ze geen last zou hebben van het gekerm van de Man. Alsof dat niet door de muren heen gehoord zou worden want een man lijdt nooit alleen zal het Meisje maar zeggen. Hoewel het Meisje met de Man meeleefde en hoopte dat de pijn snel zou afzakken, was ze blij dat ze een goede slaper is.

Na elke donkere nacht komt de zon weer op en bij daglicht ziet alles er heel anders uit. De Man kreeg van de huisarts een fijne pil waardoor hij als een blok in slaap viel en de pijn nam in rap tempo af. De Man werd gerustgesteld weer wakker. Hij had wel jicht maar hij zou weer betere worden. Maar die kippensoep met avocado en verse groente hoefde hij even niet meer, al was het alleen maar voor de zekerheid.

RECEPT

Voor 1 pan soep:

1 kip in stukken – twee grof gesneden uien – in selderij, fijn gesneden – 3 kleine wortels, grof gesneden – 1 courgette in dunne plakjes en in vieren – 1 pak diepvriesdoperwten – 1 pakje tomatenblokjes – 2 blokjes kippenbouillon – peper, zout – 2 rijpe avocado’s geschild en in plakjes – verse fijngesnipperde koriander

Zet de kip onder water samen met met de ui, gesneden wortel en wat peper en zout. Laat zachtjes stoven voor ongeveer anderhalf uur met de deksel op een kiertje. Als de kip gaar is haal je de stukken eruit. Giet de rest van de bouillon door een zeef en doe de net getrokken bouillon terug in de pan. Doe er dan de tomatenblokjes inclusief het sap bij samen met de bouillonblokjes. Laat nu nog een kwartiertje sudderen. Als je een goed kip hebt kun je deze ondertussen ontdoen van vel en het vlees in blokjes snijden. Vijftien minuten voordat je de soep gaat serveren doe je de courgette en de doperwtjes erbij. In de soepkommen leg je een paar plakjes avocado. Giet de soep erop en maak af met een toefje verse koriander.

pinterest

1 Reactie

  1. Antoinette

    ‘.. want een man lijdt nooit alleen zal het meisje maar zeggen.’ ?????

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *