kruidenbak

kruidenbak

Van het een komt het ander. Bij het Meisje en de Man begon het met de wens voor een grotere tuintafel. Ze droomden van zonnige zomeravonden. Een tafel vol met goed eten, fijne wijn en veel vrienden. Maar ja. Die tafel, die ontbreekt. Er staat wel een tafel, maar dit zijn eigenlijk twee oude roestige tafeltjes die ze aan elkaar schuiven als er vrienden of familie kwam eten. Kleed erover en je ziet er niets meer van. Handig is anders.

Een nieuwe tafel

Natuurlijk staan de tafeltjes niet gelijk en voor je het weet zet iemand die prachtige fles wijn die je speciaal voor dit soort gelegenheden had bewaard op de scheidslijn tussen beide tafeltjes. Natuurlijk valt hij dan om. Een nieuwe eettafel moest er dus komen.

Na 2 jaar zoeken hadden de Man en het Meisje eindelijk DE tafel gevonden. In basis van geringe afmeting. Dat kan ook niet anders want zo fors is de tuin niet. Het object van begeerte was echter wel fijn aan 2 kanten uitklapbaar en daardoor volledig aan te passen aan de grootte van het gezelschap. Op naar de winkel dus.

Bloemenborder op het terras

Nu diende zich het volgende probleem aan. Als de tafel aan twee kanten uitgeklapt werd, paste hij niet meer op het terras. Dat betekende dat de bloemenborder die in het terras is aangebracht omdat het anders zo’n stenen geheel wordt, van vorm moest veranderen. Minder borders is nu eenmaal geen optie als je van planten houdt. Zo gezegd zo gedaan. Ze schoven met aarde en stenen. Creëerden een extra hoek aan de border. Allebei blij.  Wat waren ze tevreden!

Kruiden in potten

Een paar weken geleden diende de eerste zonnige lenteavond zich aan en werd het nieuwe meubelstuk gedekt voor een avond vol gezelligheid. En ineens zagen ze naast de esthetisch oogstrelende tafel een verzameling shabby potten staan. De kruidenverzameling van het tuinMeisje die om de hoek van de keukendeur stond. Door de jaren heen gegroeid en gegroeid en verworden tot een allegaartje van potten, bakken en roestige olijfolieblikken.

Een kruidenbak maken

Dat kon zo niet langer dus gaat de Man van de Moestuin dit weekend een kruidenbak maken die aan de muur hangt. Zo krijgen de kruiden nog meer zon en lijkt het terras minder vol omdat de ruimte daaronder vrij is. Het Meisje kan haast niet wachten en laat het jullie weten als de bak klaar is. Zou het terras dan eindelijk af zijn?

pinterest

2 Reacties

 1. Victor

  Lieve Meisjes,

  Kunnen jullie de man die dit maken kan een beetje achter zijn vodden aanzitten? Dan kunnen trouwe “Meisjesvandemoestuin” volgers jullie kruidenbak ook zien. Ik wil zo’n “Bak”!

  Groet, Victor

  Reageren
  1. Reny (Auteur bericht)

   Wij zullen de man van de moestuin tot spoed aansporen Victor. Daar hebben de Meisjes tenslotte zelf ook belang bij.

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *