munt

munt

Soms verlopen gesprekken heel anders dan je denkt. Zo had het Meisje deze week een zakelijke bijeenkomst in een strandtent. Heel sneu, ze weet het. Haar gesprekspartner en zij namen allebei een muntthee en die was verrassend slecht. Ineens ging het gesprek niet meer over allerlei zware organisatieproblemen, maar over munt. Want wat is nu eigenlijk de beste munt voor een goed glas muntthee?

Verschillende soorten munt

Zelf heeft het Meisje verschillende soorten munt in haar tuin staan. Gewoon omdat ze het lekker vind en het verbazend gemakkelijk te kweken is. Kruizemunt, Marokkaanse munt, grapefruitmunt en aardbeienmunt. De laatste twee geven net iets extra’s aan toetjes en zijn uitstekend te combineren met fruit. Van kruizemunt maak je de allerbeste mojito en voor thee is Marokkaanse munt de favoriet van het tuinMeisje. Die blijft het hele jaar door lekker fris in tegenstelling tot andere muntsoorten die in de winter hun smaak verliezen.

Zet dit kruid echter wel in een pot op je terras of balkon. In de volle grond verspreidt deze plant zich zo razendsnel via de wortels, dat je in no time je hele tuin vol hebt staan. Zo kun je het hele strand voorzien van goede muntthee. Dat dan weer wel.

 

pinterest

5 Reacties

 1. Kees de Boon | De Boon in de Tuin

  Appelmunt is erg lekker bij bijvoorbeeld aardbeien 😉

  Reageren
 2. Reny (Auteur bericht)

  Klinkt lekker Kees. Goed idee voor het volgende tuinjaar.

  Reageren
 3. Lucie Van Cauwenberghe

  munt + limoen + rietsuikersiroop laten ‘trekken’ en daarna witte rum
  toevoegen . Opdienen met gebroken ijs en bruisend water of soda .

  Reageren
  1. Reny (Auteur bericht)

   Dat klinkt heerlijk!

   Reageren
   1. Lucie Van Cauwenberghe

    Inderdaad ,heerlijk .
    Eens proberen…..

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *