kruidige wortel cheesecake

kruidige wortel cheesecake

Haastige spoed. Ja inderdaad, zelden goed. Gespannen als een veer, want onder hevige tijdsdruk, werkt het Meisje haar to-do lijstje af. Natuurlijk was het een kwestie van slechte planning, optimistische inschatting en te weinig tijd. Of te weinig tijd, in ieder geval voor de dingen die ze allemaal wilde doen. En dus heeft ze stress.

Doorgaans kan ze veel wegwuiven onder het mom dat ze onder een beetje tijdsdruk beter presteert. Wat ook wel zo is, je moet immers efficiënter werken. Een goed excuus om lekker lang aan te lummelen en pas aan de slag te gaan wanneer de deadline in zicht komt. Maar ja, als je daar te goed in wordt en de deadline staat al met één voet binnen, dan heb je stress.

Zeer geagiteerd rent ze als een kip zonder kop de deur uit, boodschappen doen, kids ophalen. Ja, dat was nu net niet gepland, die kids. Maar als ze snel werkt en alles zit mee dan is ze nog op tijd thuis om de boodschappen op te ruimen, de taart te bakken, even snel de vloer te dweilen en de kussens op te schudden en..en.. Allemaal in dat ene uur voordat de visite komt.

Pff…Gelukt! De boodschappen zijn opgeruimd, de kids gehaald, het huis schoon en heerlijk ruikend want de kruidige wortel cheesecake staat in de oven. Als de bel gaat hoeft het Meisje alleen nog maar uit te ademen en open te doen. Ze heeft het weer gered. Alles toch nog goed gekomen. Nou ja, alles..nét niet. Door de haast heeft ze niet goed op de taart gelet. Die zich niet liet haasten en dus net niet gaar was. Jammer hoor, volgende keer toch maar wat eerder aan het taken-lijstje beginnen en de taart wat langer in de oven laten. Minder stress, betere taart. Lijkt het meisje een win-win situatie.

kruidige wortel cheesecake

voor de wortelbasis: 100 gram fijn geraspte wortel – 110 gram bloem – 1 theelepel bakpoeder – snuf zout – 100 ml olie – 80 gram poedersuiker – 60 gram bruine basterdsuiker – 2 eieren – 1 theelepel vanille extract – 1 theelepel kaneel – 1/2 theelepel nootmuskaat – 1/2 theelepel kardemom – 1/4 theelepel gember

voor de cheesecake: 200 gram roomkaas – 80 gram poedersuiker – 1 theelepel vanille extract – 125 gram zure room – 2 eieren

Maak eerst de wortelbasis: meng in een kom de poedersuiker met de basterdsuiker en de eieren. Doe er dan de olie bij, meng weer even. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en roer door elkaar.

Nu maak je de cheesecake: roer de roomkaas met poedersuiker los. Roer eerst één ei door het mengsel en dan het tweede ei.Voeg dan de zure room en de vanille extract nog toe en meng.

Schep in een met bakpapier beklede bakvorm 2/3 van de worstelbasis. Voeg dan de helft van het roommengsel eroverheen. Dan de rest van de wortelen en strijk de bovenkant van de taart glad met de rest van het roomkaasmengsel. Bak de taart in 65-75 minuten gaar op 180 graden in een voorverwarmde oven.

van van worteltaart? Deze  lichte worteltaart  is ook favoriet bij de Meisjes.

lichte luchtige worteltaart

lichte luchtige worteltaart

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin