maaltijdsoep van prei en aardappel

maaltijdsoep van prei en aardappel

Hoe is het toch mogelijk dat in de eerste week van januari er allerlei mannelijke collega’s opstaan als je langskomt? Heel hoffelijk en er is geen ontkomen aan. Op elke verdieping komen ze achter de kasten te voorschijn. Houden je staande op weg naar het koffieapparaat en zelfs wanneer je heel, heel nodig moet plassen moet je nog ogen in je achterhoofd hebben om de verrassingsaanval te ontwijken. Gelukkkig Nieuwjaar!!!

Enthousiast schudden ze je hand. Maar dat is een schijnvertoning, een valstrik. Een ogenschijnlijk onschuldig gebaar om je op het verkeerde been te zetten. Want ze schudden helemaal niet je hand. Nee, ze pakken je hand vast om je zo in één keer dichter bij te trekken zodat je niet meer kunt ontsnappen aan die nieuwjaarskussen. Drie wel te verstaan. Het Meisje wilde dat we hierin wat minder Nederlands waren. Twee zoenen vindt ze al meer dan genoeg.

Eerlijkheid gebied haar te zeggen dat ook veel vrouwelijke collega’s enthousiast ineens aan het zoenen slaan. Allemaal voor de beste wensen. Net als dat we ineens ook allemaal een staatslot kopen voor de oudejaarstrekking. De enige die daar gelukkig van wordt is de staat, denkt het Meisje nu zuur (ze won niets inderdaad).

Mocht het nog niet duidelijk zijn, het Meisje vindt dat oeverloze zoenen en de beste wensen roepen maar niets.  Het liefste heeft ze dan ook de eerste week van januari vrij. Zo voorkomt ze een heleboel ellende. Alleen, daar red ze het tegenwoordig niet meer mee. De kussende, gelukkig nieuw jaar wensende collega gaat gewoon door tot pak ‘m beet de 10e van de maand. Dan is het meisje al haar goede voornemens al weer vergeten zeg. Alweer over gegaan tot de orde van de dag en helaas ook niet meer op haar hoede.

Daarom kwam die griep dit jaar eigenlijk niet alleen maar slecht uit. Om met Cruijff te spreken: elk voordeel heb ze nadeel. En dus ook vice versa. Dus wat deed het Meisje? Luid rochelend, gewapend met zakdoekjes en een zak keelpastilles toog ze naar kantoor. Zichtbaar voor iedereen die langs haar bureau liep stalde ze haar attributen uit die schreeuwden ‘pas op, ik ben besmettelijk’ . Mocht er toch iemand heel dapper wezen dit jaar dan was het Meisje meestal op tijd om heel snel haar hand uit te steken en al hoestend te zeggen: ik doe het even zo, ben verkouden. En niets dan begrip hoor van iedereen, heerlijk zo’n griepje.

Mochten jullie nou geen problemen hebben met kussende collega’s dan kun je gerust deze versterkende maaltijdsoep van prei en aardappel eten. Aan de andere kant, de eerste helft van januari is al bijna voorbij, het grootste gevaar is geweken. Tijd voor een ander lekker hapje zeg maar.

RECEPT

Maaltijd soep voor 2 personen:

150 gram prei gewassen en gesneden – 150 gram aardappel geschild en in kleine blokjes gesneden – 400 ml water – 1 (groente) bouillonblokje – 200 ml melk – 1 eetlepel kruidenboter – 4 plakjes biologische ontbijtspek

Smoor de prei in de kruidenboter glazig. Voeg dan de aardappels erbij en laat even meebakken. Giet er het water en de melk in het pannetje samen met het bouillonblokje. Roer even en laat tegen de kook aankomen. Laat zachtjes pruttelen voor ongeveer 15 tot 20 minuten. Roer af en toe. Bak in de tussentijd in een koekenpannetje de ontbijtspek krokant. Als de soep klaar is haal je deze van het vuur en pureer je de soep fijn met de staafmixer. Verkruimel de uitgebakken spek erover en eet smakelijk!

pinterest

2 Reacties

 1. Mariska

  Leuk verhaal en mooie foto! Ik krijg meteen zin om deze soep te maken. Ontzettend lekker en gezond. Thanks voor de inspiratie!

  Groetjes,
  Mariska van Mylocals

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   dank je wel, dat vinden de Meisjes leuk om te horen!

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin