makkelijk recept voor crackers met groene kruiden

makkelijk recept voor crackers met groene kruiden

Het weekend staat weer bijna voor de deur. De ‘thank God it’s friday’ plaatjes rollen veelvuldig over het internet. Woeste plannen worden gesmeed en wereldkundig gemaakt. Concerten, weekendjes-weg, vriendinnen-avondjes of luxe dinertjes, het passeert allemaal het oog van het Meisje als ze haar timeline bekijkt. Haar eigen weekend wordt een stuk minder opwindend. Zo vermoedt ze dat er tenminste één wedstrijd bezichtigd moet worden van een sportend kind dit weekend. Ook is het de hoogste tijd dat de kledingkasten weer eens uitgeruimd worden en de inhoud streng beoordeeld moet worden op draagbaarheid voor het komende seizoen. En of het nog past uiteraard. Maar dat is typisch zo’n klusje wat in de komende weken, of maanden ook nog gedaan kan worden. Want beter is het dit soort klusjes te bewaren voor een regenachtige dag. Deze activiteit kan dus rustig weer onder aan het to-do lijstje geplaatst worden, want de weersvoorspellingen voor dit weekend zijn goed. Beter kan het Meisje het ervan nemen en de natuur ingaan als de zon schijnt. De potten en de pannen blijven dan maar even in de kast, ze wil nu de paden op en de lanen in. Misschien zelfs even naar zee? En dan na het uitwaaien naar huis. Terwijl de man van de Keuken de kachel aanmaakt zorgt het Meisje voor een lekker drankje en een kaasplankje erbij. Ze heeft nog een makkelijk recept voor crackers met groene kruiden. Dus snel even de tuin in en wat groen plukken en binnen 20 minuten heeft ze heerlijke verse zoutjes voor bij de borrel. Wat is zo’n simpel weekend toch fijn af en toe.

Dit heb je nodig voor ongeveer 24 crackertjes:

140 gram bloem – halve theelepel suiker – halve theelepel fijn zout – 1 eetlepel olijfolie – 10 gram kruiden, fijngehakt – grof zeezout – bakpapier

Verwarm de oven voor op 230 graden. Meng in een kom bloem, suiker en een halve theelepel zout en de fijngehakte kruiden. Het Meisje gebruikte 2/4 basilicum, 1/4 oregano en 1/4 rozemarijn. Maar je kunt gebruiken wat je lekker vindt of in de tuin hebt staan. Voeg dan de olijfolie en 80 ml koud water toe en meng. Je krijgt nu een beetje een plakkerig deeg. Als het deeg goed gemengd is rek je het uit tot een rechthoek. Leg het deeg op het bakpapier en rol met de deegroller verder uit tot een dunne rechthoekige lap. Leg het bakpapier met het deeg erop nu op de bakplaat. Strijk met een kwastje een dun laagje olijfolie over het deeg en bestrooi met het grove zout en wat fijngemalen zwarte peper. Snij daarna voorzichtig het deeg in gelijke, langwerpige crackertjes. Prik er eventueel met een vork gaatjes in.

Bak de crackertjes in de voorverwarmde oven in 8 tot 10 minuten gaar. Als de randjes gaan verkleuren weet je dat ze goed zijn. Hou er rekening mee dat hoe dunner de crackers zijn, hoe sneller ze gaar zijn. Laat ze afkoelen.

Je kunt de crackers luchtdicht een week bewaren, mocht je wat overhouden.

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *