makkelijke spiced pumpkin muffins

makkelijke spiced pumpkin muffins

Bij het tuinMeisje verdwijnt zomaar de radicchio. Geen idee wie de boosdoener is, maar weg is weg. Bij het keukenMeisje zou iets als radicchio nooit zomaar verdwijnen. Nee, bij haar thuis verdwijnen andere dingen. Meestal iets met E-nummers, geur- en kleurstoffen en veel suiker. Bijvoorbeeld zoete koekjes, zoute drop of zure matten. Weg. Ineens. In een ogenblik verdwenen. De verpakking is hooguit wat rest. Maar voedingsmiddelen met veel vitamines of vezels kan het meisje doorgaans prima terugvinden op de plek waar ze behoren te zijn.

Daar waar het tuinMeisje te werk moet gaan als een ware detective om het raadsel rond de verdwenen groente te ontrafelen, heeft het keukenMeisje haar antwoord al snel gevonden. Zij hoeft er geen ingewikkelde theorieën op los te laten. Vaak vindt ze precies op de plek die ze gedacht had de sporen van de verduistering terug. Meestal in de kamer van het oudste keukenKind. Dat kind is gek op zoetigheid. Op hapklare snacks, eten wat zonder moeite zo de weg naar haar mond kan vinden. En het liefste niet al te gezond.

Om haar oudste dan toch af en toe voor de gek te houden heeft het keukenMeisje haar eigen methodes. Listig als ze is verstopt ze dingen. Niet alleen de chips die voor het weekend bedoeld zijn, of de chocolaatjes voor de visite. Nee, het Meisje verstopt ook groentes. Geen radicchio, dat zou een al te gemakkelijk antwoord op het raadsel van het tuinMeisje zijn. Ze verstopt wortel in de taart, courgette in de chocoladecake en pompoen in de muffins. Wil je nu net zo doortrapt worden als het Meisje? Maak dan in een handomdraai deze makkelijke spiced pumpkin muffins. Juist ja, met verstopte vezels, mineralen en vitamines. Maar een knappe speurneus die dat proeft.

Voor 20 muffins

400 gram gewone pompoen, eventueel met schil maar zonder pitten en in blokjes – 250 gram lichtbruine basterd suiker – 4 eieren – 300 gram patentbloem – 150 ml zonnebloemolie – 2 theelepels bakpoeder – 1 theelepel baking soda – 2 theelepels kaneel- 2 theelepels gember – 2 theelepels nootmuskaat – 2 theelepels vanille extract – snufje zeezout

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de papieren muffin vormpjes in de houder. Doe de pompoen-blokjes met de suiker en de eieren in de keukenmachine en maal fijn. Je mag nog best wat stukjes pompoen zien. Doe er daarna de overige ingrediënten bij en maal tot homogene massa. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak in de voorverwarmde oven voor 25 tot 30 minuten.

Maak je muffins extra lekker door bijvoorbeeld de geraspte schil van een sinaasappel in het beslag te doen. Of strooi eventueel nog wat kaneelsuiker over de muffins. Of een geef er een lekkere dot slagroom bij met een snufje cacaopoeder bij het serveren.

Bereiding: 10-15 minuten, bakken 25-30 minuten

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: crunchy pompoen snacks - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin