natuurlijke roomspray

natuurlijke roomspray

Het tuinMeisje heeft de kennis over tuinieren. Niet alleen in de moestuin, maar ook voor de achtertuin. Het tuinMeisje maakt lijstjes met bijzondere planten. Houdt rekening met hoogteverschillen, afwisseling van bladkleur en -grootte. Ze zorgt voor een evenwichtige balans qua kleur en bloeiperiodes. Haar tuin is altijd een lust voor het oog. Is het een bijna uitgebloeid? Dan kun je er zeker van zijn dat er iets anders in bloei komt. De hele mooie zomer lang.

Hoe anders is het bij het keukenMeisje. Ze is dol op bloemen. Als heel klein Meisje wilde ze een bloemenMeisje worden. Zo ver is het nooit gekomen. Maar ze heeft wel altijd een tuin vol met bloemen gehad. Een bomvolle tuin die voornamelijk in de zomermaanden vol staat met kleuren en bol staat van geuren. Want bloemen zonder geur, die heeft het Meisje toch wat minder graag. Maar evenwichtig? Nee dat niet. Het is ongeveer twee maanden lang een ware kakofonie van kleuren en geuren. Een ware overdaad waar het meisje intens van geniet. Zittend op het terras en dan komt daar ineens met een briesje de geur van de rozen voorbij. Of wanneer in de warme avond de geur van de kamperfoelie loskomt. Een intens gevoel van geluk overspoelt haar dan.

Natuurlijke roomspray

Heel anders dan de geur die recentelijk in haar woonkamer hing. Zoet en weeig, niet te harden. En hoe kwam dat? Door de bloemen. Het Meisje heeft een boeket gekregen en voor het eerst in haar leven kan ze de geur van de lelies niet aan. Ze begrijpt ineens waarom het grafbloemen genoemd worden. Maar ja, wat doe je dan? Want de bloemen zijn wel prachtig om te zien. Het Meisje begon met de stampers van de bloemen te verwijderen. En te luchten, even alles tegen elkaar open in de hoop dat het dan beter zou worden. Nou, alles is vervlogen, ook de hoop van het Meisje, maar de stank bleef. Er restte niets anders dan de lelies buiten de deur te zetten en de woonkamer van een verse geur te voorzien. Het Meisje deed dat door het gebruik van een natuurlijke roomspray die ze net had gemaakt. Met de bloemen buiten op het terras en de geur van rozen en lavendel binnen kon het keukenMeisje zich tenminste weer een echt bloemenMeisje noemen.

Zelf een natuurlijke roomspray maken is eigenlijk heel simpel. Je kunt allerlei gedroogde bloemen gebruiken. Geef je eigen signatuur door combinaties te maken van geuren die je aanstaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van sinaasappelbloesem met vanille of groene thee met komkommer?

Wij gingen deze keer voor een combinatie van rozen met lavendel. Dat komt omdat we deze afgelopen zomer gedroogd hebben uit de moestuin en we ze dus in voorraad hadden. Maar natuurlijk ook omdat we dol zijn op beide geuren.

Wat heb je nodig om een natuurlijke roomspray met lavendel en rozen te maken? 

Klein spuitflesje (wij gebruikten er een uit onze handbagage reisset) – essentiële lavendel olie – (gedistilleerd) water – witch hazel* – gedroogde bloemen (rozen en lavendel)

Doe ongeveer 25 druppels lavendel olie in het flesje. Vul daarna het flesje tot de helft af met witch hazel. Dan doe jet het water erbij tot het flesje bijna vol is. Even schudden zodat de verschillende vloeistoffen combineren. Als laatste voeg je een paar rozenblaadjes en wat gedroogde lavendel toe om je natuurlijke roomspray helemaal af te maken.

*witch hazel zorgt ervoor dat het water met de olie beter mengt en ook helpt het om de fijne geur van de olie langer te laten hangen.

Denk je nu: wat moet ik verder met die witch hazel doen? Nou het wordt vaak gebruikt als een natuurlijke toner voor je huid. Voornamelijk voor de jonge en wat vettigere huid. Maar het schijnt ook goed als after shave te werken.

Zelf meer verzorgingsproducten maken? Deze bruisende bathbombs zijn ook echt de moeite waard.

bathbombs maken uit je voorraadkastje

bathbombs maken uit je voorraadkastje

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *