bathbombs maken uit je voorraadkastje

bathbombs maken uit je voorraadkastje

Enige tijd geleden ging het keukenMeisje met haar jongste telg naar Londen. Soort van ‘qualitytime’. Daarnaast houden beide Meisjes erg van reizen dus elk excuus om er even tussen uit te kunnen wordt aangegrepen. Londen werd het.

Daar waar het keukenMeisje bedacht dat het tripje niet zonder goed eten, cocktails en musea kon had het kind duidelijk andere ideeën. Shoppen. Heel veel shoppen. Vergis je niet, veel shoppen voor een puber is ondoenlijk veel shoppen voor een pubermoeder. Daarentegen is één museum al way to much voor de puber van het Meisje. Eén van de beide partijen moet het onderspit delven. Dat werd het keukenMeisje.

Vele, vele winkels heeft ze gezien. De bekendste winkelstraten van Londen, van de koopgoot tot de sjiekere buitenwijken. Winkelketens die we ook thuis kunnen bezoeken (online!!!!) en de leukere kleinere winkeltjes die niet tot een keten behoren. Alles sjokten de twee Meisjes af.Totdat ze bij de grootse vestiging van een zeer hip, ecologisch, biologisch en diervriendelijke cosmetica concern kwamen. Uiteraard ook in Nederland te bezoeken, maar dit was wel hun engelse Flagship store. Dat ze zoëven ook al uitgebreid de kleinere zuster van de keten hadden bezocht telde niet voor het keukenKind. Het Meisje legde zich erbij neer en nam haar verlies. Een klein uur later rekende het keukenKind een kleurrijke bathbomb af met glitters, samen met nog een aantal andere overpricede artikelen. Belangrijk is om te weten dat de Meisje geen bad hebben in hun huis. Dus ook geen noodzaak voor een bruisende badbal, hoe glitterend en verantwoord ook. Maar het keukenKind was gelukkig en voldaan en dat was het enige wat telde voor het keukenMeisje. Over tellen gesproken: dat zou ze thuis wel weer doen.

Nu is het zo dat de Meisjes binnenkort weer een weekendje weggaan. En ja, ze gaan ergens heen waar een bad is, hoezee! Hoezeer het Meisje ook geniet van het vooruitzicht van een weekendje weg, ze gaat niet wéér oneindig shoppen en een godsvermogen uitgeven voor een bruisende bal die je in bad gooit. Nee, het Meisje is creatief. Ze weet dat haar keukenkasten uitpuilen, dus waarom kun je niet zelf die bathbombs maken uit je voorraadkastje? Het was verassend simpel. En bruisend bovendien.

 (4 kleine) bathbombs maken uit je voorraadkastje

100 gram zuiveringszout (of baking soda) – 40 gram citroenzuur – 30 druppels etherische olie (bijvoorbeeld lavendelolie of eucalyptus olie) – 2 eetlepels maizena – 3 eetlepels amandelolie (of bijvoorbeeld rozen olie, olijfolie of welke lichaamsolie je gebruikt) – een flinke eetlepel gedroogde bloemen, bijvoorbeeld lavendel of rozenblaadjes.

OPTIONEEL: je kunt siliconen (ijs) vormpjes gebruiken voor een bepaalde vorm. Het Meisje kocht bij een discountwinkel ijsblokjes bollen. Maar andere vormen kunnen natuurlijk ook. Zoals hartjes bijvoorbeeld, wat is er nou liever dan dat?

NB Citroenzuur heb je vast al in huis als je vlierbloesem siroop maakt. Je kunt het kopen bij de toko en de betere supermarkten! Door het citroenzuur gaan de badbollen bruisen.

Doe het zuiveringszout en de maizena bij elkaar en roer goed met door elkaar. Voeg dan de (amandel)olie en de etherische olie toe. Roer weer goed. Voeg dan de bloemen toe. Je kunt de bruisballen ook zonder de gedroogde bloemen maken, maar dan zien ze er gewoon niet zo leuk en Meisjesachtig uit. Als laatste voeg je het citroenzuur toe.

Je mengsel moet een beetje lijken op nat zand. Niet te nat. Is het te droog? Voeg dan een heel klein beetje extra olie toe. Dat kan ook rozenwater of oranjebloesemwater zijn. Maar wees voorzichtig met het water! Want voordat je het weet begint het bruisen al…. Is je mengsel te nat? Dan droogt je bruisbal niet goed op. Voeg dan een beetje extra maizena toe. Meng alles goed en verdeel dan in 4 gelijke porties. Als je geen vormpjes hebt maak je met je handen ronde ballen. Druk stevig aan en laat ze op een veilige plaats drogen. Heb je wel vormpjes? Vul ze dan en druk ze stevig aan. Laat een uurtje drogen voordat je ze uit de vormpjes verwijdert. Laat ze dan nog even verder drogen voordat je ze gebruikt, nog een uurtje of zo.

Het Meisje gebruikte de volgende combinaties:

  • lavendel olie, gedroogde lavendel
  • lavendel olie, gedroogde lavendel en gedroogde rozenblaadjes
  • lavendel olie, gedroogde rozenblaadjes en rozenwater
  • citroen olie, citroenrasp en een druppeltje vanille essence

Alles kan. Kortom, duik in je keuken- en badkamer kastjes en kijk wat je al in huis hebt!

maak je eigen rozen cosmetica

maak je eigen rozen cosmetica

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: natuurlijke roomspray - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *